handdator

Visa fullständig version : Jordgubbsglasstårta


MyungChul
2005-01-12, 03:39
JORDGUBBSGLASS:
225 g färska jordgubbar
5 msk florsocker
250 g Kesella gourmet
1 dl crème fraiche
JORDGUBBSMOUSSE:
225 g färska jordgubbar
2 dl vispgrädde
6 msk florsocker
GARNERING:
ca 1 dl jordgubbssylt
1-2 dl vispgrädde

Glassen: Mosa bären med sockret, gärna i matberedare. Tillsätt Kesella och crème fraiche och kör blandningen jämn.
Rita en rundel efter formens bottendiameter på ett bakplåtspapper. Smörj formens botten med lite fett och tryck fast pappret. Bred ut smeten i formen. Ställ glassen i frysen 30-60 minuter.

Moussen: Hacka bären. Vispa grädden. Rör ner bär och socker. Lägg moussen på glassen och ställ in formen i frysen ca 1 timme.

Garneringen: Tag ut formen och bred sylten på moussen. Vispa grädden och spritsa den runt kanten. Täck med folie och ställ åter igen in formen i frysen. Låt glasstårtan stå minst 2 timmar.

Låter inte allt för onyttigt ändå, om man inte äter upp allt på samma gång. :)
Lycka till :eating:

rob
2005-01-12, 03:49
Man blir ju inte lite sugen så här mitt på natten :)
Ne ska nog ta och sova lite nu så man orkar upp imorgon :sleep:

MyungChul
2005-01-12, 03:49
mm att du orkar upp -.-

rob
2005-01-12, 03:50
Ja klart jag orkar upp? :rolleyes:

MyungChul
2005-01-12, 03:56
visst... :D

rob
2005-01-12, 03:57
Plisss klart jag orkar upp! :thefinger

MyungChul
2005-01-15, 01:14
tårtan vart skitbra, även fast jag inte använda färska jordgubbar.. bara tina dom lite :) om ni låter tårtan stå inne över natten så bör ni tina den lite innan servering.