MyungChul
2005-01-12, 03:39
JORDGUBBSGLASS:
225 g färska jordgubbar
5 msk florsocker
250 g Kesella gourmet
1 dl crème fraiche
JORDGUBBSMOUSSE:
225 g färska jordgubbar
2 dl vispgrädde
6 msk florsocker
GARNERING:
ca 1 dl jordgubbssylt
1-2 dl vispgrädde
Glassen: Mosa bären med sockret, gärna i matberedare. Tillsätt Kesella och crème fraiche och kör blandningen jämn.
Rita en rundel efter formens bottendiameter på ett bakplåtspapper. Smörj formens botten med lite fett och tryck fast pappret. Bred ut smeten i formen. Ställ glassen i frysen 30-60 minuter.
Moussen: Hacka bären. Vispa grädden. Rör ner bär och socker. Lägg moussen på glassen och ställ in formen i frysen ca 1 timme.
Garneringen: Tag ut formen och bred sylten på moussen. Vispa grädden och spritsa den runt kanten. Täck med folie och ställ åter igen in formen i frysen. Låt glasstårtan stå minst 2 timmar.
Låter inte allt för onyttigt ändå, om man inte äter upp allt på samma gång. :)
Lycka till :eating:
225 g färska jordgubbar
5 msk florsocker
250 g Kesella gourmet
1 dl crème fraiche
JORDGUBBSMOUSSE:
225 g färska jordgubbar
2 dl vispgrädde
6 msk florsocker
GARNERING:
ca 1 dl jordgubbssylt
1-2 dl vispgrädde
Glassen: Mosa bären med sockret, gärna i matberedare. Tillsätt Kesella och crème fraiche och kör blandningen jämn.
Rita en rundel efter formens bottendiameter på ett bakplåtspapper. Smörj formens botten med lite fett och tryck fast pappret. Bred ut smeten i formen. Ställ glassen i frysen 30-60 minuter.
Moussen: Hacka bären. Vispa grädden. Rör ner bär och socker. Lägg moussen på glassen och ställ in formen i frysen ca 1 timme.
Garneringen: Tag ut formen och bred sylten på moussen. Vispa grädden och spritsa den runt kanten. Täck med folie och ställ åter igen in formen i frysen. Låt glasstårtan stå minst 2 timmar.
Låter inte allt för onyttigt ändå, om man inte äter upp allt på samma gång. :)
Lycka till :eating: