handdator

Visa fullständig version : Riskokare - GI


Zodd
2005-01-07, 12:32
Blir GI högre om man använder riskokare?

Halldin
2005-01-07, 12:38
Ris, jasmin, långkornigt kokt i riskokare 156
Klibbigt ris kokt i riskokare (typ kinamat) 140

http://www.paulun.se/paulun_pop.asp?idContent=302

Zodd
2005-01-07, 12:58
Hur är det med parboiled ris då?

Jag vägrar acceptera att GI blir så mycket högre, det funkar ju som en vanlig kastrull, tar lika lång tid också.

King Grub
2005-01-07, 13:05
Det är industriella riskokare med högt tryck under värme som höjer GI:t, inte en vanlig hushållsriskokare.

bubbe
2005-01-07, 18:26
Det är industriella riskokare med högt tryck under värme som höjer GI:t, inte en vanlig hushållsriskokare.

Intressant, är det någon som har koll på tryckkokare? typiskt förekommande i långfärdsbåt. för att snabbt koka upp maten.

King Grub
2005-01-07, 18:28
Intressant, är det någon som har koll på tryckkokare? typiskt förekommande i långfärdsbåt. för att snabbt koka upp maten.

Kokning under tryck innebär kraftig höjning av både GI och II.

bubbe
2005-01-07, 18:34
Kokning under tryck innebär kraftig höjning av både GI och II.

Hmm, det var inte bra. det betyder ju att många ex havskappseglare råkar ut för blodsocker bergochdalbana, först sitta på 4 tim vakt, sen vräka i sig potatis med högt GI, Gå och lägga sig, upp igen 4 tim vakt osv.