Visa fullständig version : Är Taco krydda optimalt?
MunsöHustla
2004-12-16, 15:21
Läste idag lite spontant på baksidan av ev taco kryddmix, till min stora förvåning innehöll det förutom druvsocker, hydrolyserat protein!
Så nu kan vi alla hitta en ny väg att vara optimala ;)
ja asso, hur är det med taco o så egentligen, hur onyttigt är det? Hur är det med tortillabröden (runda, smala, mjuka bröden)? Annars borde de väll vara helt ok endå? Menar:
Sallad
Ost (visst, här får man begränsa sig lite)
Paprika
Gurka
Majs
Köttfärs
Borde inte vara så jäkla onyttigt, tycker man ju, men skenet bedrar kanske..? :)¨
ps. finns säkert svar på detta redan, om jag söker.. men tänkte eftersom tråden redan var skapat så...
mvh stenis
Nä, inte direkt onyttigt!
Skulle va brödet då, antagligen högt GI på dom. Men det finns fullkornsvarianter med, som självklart är bättre.
taco sås vet jag ingenting om, någon som vet??
Men helt klart ett bra alternativ på en unnar dag, om man inte vill "synda" för mycket som man gör om man äter en pizza t.ex:D
King Grub
2004-12-16, 15:35
Hur mycket krydda använder du för att det skall vara relevant att räkna med den som proteinkälla, oavsett vilket protein det handlar om?
Mjuka tacobröd har lågt GI.
Mjuka lågt GI? Halleluja!
Då ska man bara komma på en proteinrik och god fyllning. I rimlig prisklass. :cool:
King Grub
2004-12-16, 15:48
Mjuka lågt GI? Halleluja!
Då ska man bara komma på en proteinrik och god fyllning. I rimlig prisklass. :cool:
Det hade de inte alls det... jag tänkte på tortilla. :D
Tortilla är väl mjuka tacobröd?
http://www.julkaisut.fi/lip431/media/tortilla.jpg
/Halldin, med en känsla av att någon skämtar med mig.
King Grub
2004-12-16, 15:55
Tortilla är väl mjuka tacobröd?
http://www.julkaisut.fi/lip431/media/tortilla.jpg
/Halldin, med en känsla av att någon skämtar med mig.
Tortilla och tacos har i alla fall helt olika GI-värden i tabellerna och de bakomliggande studierna. I båda fallen gäller att vetevarianten ligger lägre än majsvarianten.
Var finns dessa tabeller?
Undrar vad GI är på den vanliga majsvarianten.
King Grub
2004-12-16, 16:05
Var finns dessa tabeller?
Undrar vad GI är på den vanliga majsvarianten.
http://ziag4.mmb.usyd.edu.au/mainV4a.htm
Vafan, då blir tacos en helt utmärkt måltid, sett ur alla synpunkter??
Öser på med mycket köttfärs, och en massa grönsaker!
Hur ligger tacossåsen till näringsmässigt?
King Grub
2004-12-16, 16:31
Vafan, då blir tacos en helt utmärkt måltid, sett ur alla synpunkter??
Öser på med mycket köttfärs, och en massa grönsaker!
Hur ligger tacossåsen till näringsmässigt?
Tacos har som sagt HÖGT GI enligt tabellerna. Jag rättade mitt misstag. ;)
Såsens näringsvärde blir summan av ingrediensernas näringsvärde. Du får kolla upp de individuella livsmedlen om du är osäker.
Taco-krydda är OPTIMAL att krydda tonfisk med..för att få ner den! :D :eating:
Tacos är optimalt. minst 1-2 ggr/vecka blir det iaf. Synd bara att det är så dyrt.
stefannn
2004-12-16, 19:50
Vafan, då blir tacos en helt utmärkt måltid, sett ur alla synpunkter??
Öser på med mycket köttfärs, och en massa grönsaker!
Hur ligger tacossåsen till näringsmässigt?
ja hur ligger krossade tomater till??
King Grub
2004-12-16, 19:52
ja hur ligger krossade tomater till??
Det händer inget sensationellt med tomaters näringsvärde om man krossar dem. Om frågan inte var ironisk. Man vet ju aldrig. :)
bak på tacosås burken står det att det att den är så gott som fri från kalorier..
dock förväxlar man ofta tacosåsen och salsan som är mer bitig och därmed lite mer energirik..
inget av varianterna är något att oroa för.. oerhört lite energi.. e ju i princip en grönsaksmix..
Det hydrolyserade proteinet är en buljong eller någon soja.
Den är där för att ge " köttig " smak och har relativt lågt näringsvärde.
Käkade nyss tacos med fullkorns varianten av de mjuka brödet.. gjort på bl.a. rågmjöl och surdeg.. alltså ingen katastrof ur GI synpunkt gissar jag! Och riktigt gott är det!! :eating: :eating:
Käkade nyss tacos med fullkorns varianten av de mjuka brödet.. gjort på bl.a. rågmjöl och surdeg.. alltså ingen katastrof ur GI synpunkt gissar jag! Och riktigt gott är det!! :eating: :eating:
Jupp, det satt bra!;)
vad kan GI´t på det brödet ligga på ungefär?
Käkade nyss tacos med fullkorns varianten av de mjuka brödet.. gjort på bl.a. rågmjöl och surdeg.. alltså ingen katastrof ur GI synpunkt gissar jag! Och riktigt gott är det!! :eating: :eating:
vilket märke och pris?
Tacos är superfint, enda problemet är att det blir en väldigt energität måltid. Måste till ivf 3-4 tacos för att bli riktigt mätt, och då har man fått i sig minst 1300-1500 kcal. Mindre lämpligt under deff där varje kalori väljs med avseende på hur mycket den mättar, ivf i mitt fall ;)
Ger 3-4 tacos så mycket??
Och jag som käkar runt 8-9 tacos, då skulle jag få i mig lite över 3000 kcal på det.. kan väl inte stämma..
Det blir tacos ikväll iallfall!
Ger 3-4 tacos så mycket??
Och jag som käkar runt 8-9 tacos, då skulle jag få i mig lite över 3000 kcal på det.. kan väl inte stämma..
Det blir tacos ikväll iallfall!
Det beror ju självklart på hur stora de är ;)
Men Taco skal är väl bara i en storlek..
I stora tortillia så kan man ju trycka ner en del mer än i en taco..
Menar självklart de stora mjuka tortillabröden. Bara ett tortillabröd ligger på mer än 200 kcal, sen ska man väl fylla ut den med minst ett hekto köttfärs, grönsaker, tacosås, räkna med 450-500 kcal per burrito om det är den stora varianten.
[QUOTE=HenrY]Vafan, då blir tacos en helt utmärkt måltid, sett ur alla synpunkter??QUOTE]
Fulla med härdat fett och natriumgluttamat :eating:
stefannn
2004-12-17, 12:51
Det händer inget sensationellt med tomaters näringsvärde om man krossar dem. Om frågan inte var ironisk. Man vet ju aldrig. :)
nej det vet man ju faktiskt inte.... salsa är ju krossade tomat lök paprika och lite kryddor...
[QUOTE=HenrY]Vafan, då blir tacos en helt utmärkt måltid, sett ur alla synpunkter??QUOTE]
Fulla med härdat fett och natriumgluttamat :eating:
Vart skulle allt det här härdade fettet och... vad det andra nu är, komma ifrån?
Vart skulle allt det här härdade fettet och... vad det andra nu är, komma ifrån?
Från tillverkaren :naughty:
Från tillverkaren :naughty:
Från tillverkaren av köttet? Eller kanske grönsakerna? Eller salsan?
Det enda som det finns tillsatser i brodet. Och det ar knappast nagra mangder.
Skumt... helt plotsligt sa blev det amerikanska "tangeter", ha overseende ;)
Skumt... helt plotsligt sa blev det amerikanska "tangeter", ha overseende ;)
Tryck Alt+Shift om det händer igen.
Tryck Alt+Shift om det händer igen.
Oj, tackar :)
Från tillverkaren av köttet? Eller kanske grönsakerna? Eller salsan?
Det enda som det finns tillsatser i brodet. Och det ar knappast nagra mangder.
Skumt... helt plotsligt sa blev det amerikanska "tangeter", ha overseende ;)
I taco-kryddan som länken handlade om från början...
Tacko krydda är lätt att blanda själv på: spiskummin, vitlökspulver och chilipeppar, billigare och lika gott. :eating:
mmm äter tacos nu :eating:
I taco-kryddan som länken handlade om från början...
Tacko krydda är lätt att blanda själv på: spiskummin, vitlökspulver och chilipeppar, billigare och lika gott. :eating:
Någon måtta får det vara vara. Tog inte med den pga den otroliga mängden.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.