handdator

Visa fullständig version : Vad hände med mina armar?


Fatalist
2004-11-26, 13:09
Under ett bröstpass förra veckan testade jag framåt slutet en maxning, och det kändes utihelvete i ena axeln hela vägen upp (den gick upp, dock :D ). En stund senare lutade jag mig mot en bänk och PANG, axeln hoppade ur led och jag fick panik och jag lyckades dra tillbaka den. Så den var nog inte helt ur led, är det möjligt att ledkulan kan ha glidit en bit ur sin skål bara?

Och sen efter passet började det "pirra" i båda mina armar och jag fick en sån sjuk pump i dem medan min känsel försvann gradvis :confused: Väldigt läskig känsla, fick tillbaka känseln efter några minuter.. Kan det varfa så att jag klämde en nerv eller nåt i ena armen? Fast då vore de tkonstigt att känseln försvann i andra armen också..

mvh

z_bumbi
2004-11-26, 16:16
Vad sa läkaren?

Santiago
2004-11-26, 17:57
Ledkulan kan mycket väl ha "glidit en bit ur sin skål" som du uttryckte det. Har hänt mig ibland när jag kört axelpressar (vilket kan vara ganska skrämmande när vikterna är höga) samt ibland när jag boxas. Det du kände i dina armar sen har säkert att göra med att nerver kom i kläm, precis som du själv antog.
Problemet med en sån här grej, förutom att det gör förbaskat ont, är att har det väl hänt en gång så händer det lätt igen. Om du är smart så vilar du därför från all axelträning i ngn månad eller så, så att kroppen får tid på sig att läka. Annars kommer det nästan garanterat att besvära dig allt oftare i framtiden...

Fatalist
2004-11-26, 23:23
Vad sa läkaren?

Skolsyster sa att "det är sånt sm händer ibland". :D ;)


tack för svaret Santiago, följer ditt råd och vilar axlarna från belastning ett tag, men egentligen borde jag väl utesluta andra pressövningar som bänk osv också?