e150d
2004-11-19, 19:51
Hej!
Här följer ett laxrecept
2 Portioner
Det här behöver du:
Purjolök
Vitlök
3 Dl ris
3 Dl Matlagningsvin
3 Dl vatten
2 Fiskbuljongtärningar
400 g Laxfile (allra helst varmrökt lax)
100 g räkor
2 Dl gröna ärtor
Så här gör du
1.
Skiva upp purjon och fräs den ett tag i en gryta, tillsätt vitlök om du vill ha i det. Lägg även i riset, rör om ordentligt
2.
Tillästt vatten, vin och buljongtärningar. Koka upp och låt puttra i ca 20-25 min, eller tills vätskan kokat in.
3.
Medans det står och puttrar steker du laxfileerna
4.
När det kokat klart, delar du upp laxen i lagom stora bitar och rör ner den försiktigt i riset tillsammans med ärtorna och räkorna
5.
( Väldigt gott till är en röra på lätt cremefraiche och grovrom, fast då ändras näringsvärdet)
Ät och njut
Näringsvärde per portion
480 Kcal
56 g Protein
105 g Kolhydrater
26 g Fett
26 E% Fett
26 E% Protein
48 E% Kolhydrater
Mvh Henke
Här följer ett laxrecept
2 Portioner
Det här behöver du:
Purjolök
Vitlök
3 Dl ris
3 Dl Matlagningsvin
3 Dl vatten
2 Fiskbuljongtärningar
400 g Laxfile (allra helst varmrökt lax)
100 g räkor
2 Dl gröna ärtor
Så här gör du
1.
Skiva upp purjon och fräs den ett tag i en gryta, tillsätt vitlök om du vill ha i det. Lägg även i riset, rör om ordentligt
2.
Tillästt vatten, vin och buljongtärningar. Koka upp och låt puttra i ca 20-25 min, eller tills vätskan kokat in.
3.
Medans det står och puttrar steker du laxfileerna
4.
När det kokat klart, delar du upp laxen i lagom stora bitar och rör ner den försiktigt i riset tillsammans med ärtorna och räkorna
5.
( Väldigt gott till är en röra på lätt cremefraiche och grovrom, fast då ändras näringsvärdet)
Ät och njut
Näringsvärde per portion
480 Kcal
56 g Protein
105 g Kolhydrater
26 g Fett
26 E% Fett
26 E% Protein
48 E% Kolhydrater
Mvh Henke