handdator

Visa fullständig version : Äggnudlar och GI


Max
2004-11-18, 22:29
Jag vill veta vad ni anser att äggnudlar har för GI. Har letat i några tabeller och funnit väldigt olika siffror. Vad tror ni de ligger på?
Ingredienser: Vetemjöl, ägg, salt
Inget durumvete. Kokas 2 min eller läggs i varmt vatten 4-5 min.

Olsson
2004-11-18, 22:34
Det kan nog oxå skilja rätt mycket från sort till sort. Men om GI blir lågt så är det på grund av ägget. Själva nudlarna har högt GI.

Max
2004-11-18, 22:41
Det är ju en ganska liten andel ägg, 3-4% har jag för mig :(
Men goda och lättlagade är de.

King Grub
2004-11-19, 07:18
Runt 67-70 för 2-minuters äggnudlar.

Ref: Perry T, Mann J, Mehalski K, Gayya C, Wilson J, Thompson C. Glycaemic index of New Zealand foods. N Z Med J 2000; 113: 140-2.

Max
2004-11-19, 17:49
Gäller detta med glukos som referens? Försökte hitta fullängdaren men det verkade inte som den var tillgänglig.

King Grub
2004-11-19, 18:14
Gäller detta med glukos som referens? Försökte hitta fullängdaren men det verkade inte som den var tillgänglig.

Nej, vitt bröd. Jag har fullängdsstudien, och på glukosskalan är GI:t runt 48.

Max
2004-11-20, 12:27
:thumbup: