Visa fullständig version : Förvara ris?
Tja!
Hade bara en snabb fråga.
Behåller ris sin smak och stannar någorlunda fräsht ifall man lagrar det i en lufttät låda i kylen? Brukar göra så med pasta och det smakar helt OK upp till två dagar efter (inte testat längre). Så nu undrar jag ifall det är likadant med ris, i sådant fall hur länge kan man ha det i kylen?
King Grub
2004-11-16, 20:06
Tja!
Hade bara en snabb fråga.
Behåller ris sin smak och stannar någorlunda fräsht ifall man lagrar det i en lufttät låda i kylen? Brukar göra så med pasta och det smakar helt OK upp till två dagar efter (inte testat längre). Så nu undrar jag ifall det är likadant med ris, i sådant fall hur länge kan man ha det i kylen?
Ja, det går bra. Lite (läs: rejält) torrt kan det bli, men helt ätbart. Räkna med samma tidsrymd som med pasta.
mini_Arnold
2004-11-16, 20:24
Tja!
Hade bara en snabb fråga.
Behåller ris sin smak och stannar någorlunda fräsht ifall man lagrar det i en lufttät låda i kylen? Brukar göra så med pasta och det smakar helt OK upp till två dagar efter (inte testat längre). Så nu undrar jag ifall det är likadant med ris, i sådant fall hur länge kan man ha det i kylen?
Jag har testat med både pastaoch ris.
5e dagen(fredag) började det smaka lite konstigt :D
Om ni tycker det blir torrt, testa att tillsätta några matskedar vatten bara och koka upp det lite och rör runt. Blir som nytt :)
Så sikta in sig på max 4dagar då, sedan ösa på Uncle bens-sås för att få bort torrheten. Låter det där rimligt, eller bör man kanske passa sig för Uncle bens sås? Käkar dessutom Uncle bens-ris (jasminris).
Är den kosten helt wäck eller någorlunda sunt?
Jasminris med högt GI och Uncle Bensås som är rätt sötsliskig.....finns det som är bättre....men kanske inte lika gott.
Det blir ju roligare i köket ifall du gör en egen sås och vanligt parboild ris eller fullkornsris är bättre m a p GI.
Släng kokt ris eller pasta i kokande vatten i femton sekunder, så blir det som nytt igen.
allan
Stek riset tillsammans med ett ägg och krydda lite. Det fräschar upp nån dag gammalt ris.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.