handdator

Visa fullständig version : Saftigt kött


Megatuttarna
2004-11-11, 14:08
Har inhandlat ett stycke mycket fint parti extra vackert kött!

Hur fan steker man det så det blir mört och underbart och inte segt och torrt?

Nån som vet var det går att få tag i strutsfiléer?

King Grub
2004-11-11, 14:19
Nån som vet var det går att få tag i strutsfiléer?

Varenda någorlunda välsorterad livsmedelsbutik?

Megatuttarna
2004-11-11, 14:25
Varenda någorlunda välsorterad livsmedelsbutik?

Har svårt att hitta i Tälje faktiskt. Vad brukar kilot ligga på?

King Grub
2004-11-11, 14:35
Har svårt att hitta i Tälje faktiskt. Vad brukar kilot ligga på?

Kom till Norrtälje i stället. :D 249-299:- / kilot.

Halldin
2004-11-11, 15:25
249-299:- / kilot.
För det kan man ju få 25 kilo fläskfilé. :D

Är det godare än oxfilé, tycker du?

Jense
2004-11-11, 16:11
stek det på hög värme med lite smör. pensla bara på lite olja eller smör.

så smakar det grillat. vad är det för kött?

och inte mer än en bit i taget, max 2. fyller du stekpannan med köttbitar så rinner vätskan av och du börjar koka köttet, dvs att det blir ngt jävulskt torrt och segt.. och inte får speciellt fin stekyta

skaparn
2004-11-12, 14:52
stek det på hög värme med lite smör. pensla bara på lite olja eller smör.

så smakar det grillat. vad är det för kött?

och inte mer än en bit i taget, max 2. fyller du stekpannan med köttbitar så rinner vätskan av och du börjar koka köttet, dvs att det blir ngt jävulskt torrt och segt.. och inte får speciellt fin stekyta

Wow! Det är därför alltså. Ska börja steka bit för bit och se om det blir bättre.

Jense
2004-11-12, 16:49
kotleter kan du steka 3 åt gången.. ryggbiffar 2.. det handlar om att inte trycka ner och fylla pannan med köttet lixom.. ja du förstår =P

skaparn
2004-11-13, 00:38
kotleter kan du steka 3 åt gången.. ryggbiffar 2.. det handlar om att inte trycka ner och fylla pannan med köttet lixom.. ja du förstår =P

Ja, grejen är att jag inte kopplat den stora mängden vätska i pannan med att köttet inte får juste stekyta och att det blir lite segt. Det låter lite dumt, jag vet, men ibland är man dum.
Ska testa med fläskfilet imorrn, då blir det endast det antal bitar i pannan som är möjligt utan alltför stor köttsaftansamling i botten av stekpannan.