handdator

Visa fullständig version : Hjälp mig med Virus!


Ervin
2004-10-27, 00:16
Tja på er alla.

Jo jag undrar ifall någon har haft liknande virus som jag har nu... vet ej vad det heter men det segar ner dator nå förbannat.

Min CPU-användning ligger i 100% hela tiden och datorn blir riktigt förbannat seg.

Norton är skum o jag och jag har testat Kaspersky Anti-Virus program men det verkar inte få bort det tyvärr... vad ska man göra???

Hoppas ingen har gjort likadan tråd som den här för jag kan verkligen inte surfa o ta reda på om det finns en likadan pga datorn :(

Mago
2004-10-27, 00:20
Hade samma.
Formaterade och installerade Service pack 2. Då kan man inte få det igen.

Ervin
2004-10-27, 00:25
Vart kan man ladda ner det då?

Finns det enbart via windows update eller?

Mago
2004-10-27, 00:28
Ingen aning. Hade CD-skiva. Självklart köpt! :thumbup:

Prankie
2004-10-27, 00:32
Är det svhost som är på 100%?

Sam
2004-10-27, 00:35
tror det finns en tråd om detta virus på sweglockers.Titta in där så ska du nog klara dej.

Ang.. SP2,har dom fixat buggarna? Sägs att Sp2 stänger portar som sp1 inte gjorde men istället ska den öppna nya sådana..Så kanske ni ska vänta tills dom har fixat buggen!Men vad vet jag ;)

Ervin
2004-10-27, 00:36
under prestanda CPU-Användning... aktivitetshanteraren...

Och nu kan jag inte gå på microsoft sidan heller. och kan inte updata mitt system. Kan itne helelr ha msn uppe och inte movieplayern. allt som microsoft har med att göra verkar vara blockerat... :/

reaper
2004-10-27, 07:22
Dra till en kompis med uppkoppling som har en brännare. Där går du in på Windows update och laddar ner sp2 full install och bränner ut på en cd. Denna tar du sen med och installerar ifrån hemma hos dig. Sp2 täcker bland annat till hål i RPC som det har varit stora problem med innan, läs: sasser, blaster mm. Sp2-brandväggen är också lite bättre än vad den har varit innan. Jag tycker iaf Sp2 är värt att installera även om det inte är perfekt.

Koskit
2004-10-27, 11:09
Vet att problemet uppstår om man har iMesh på datorn.

Ervin
2004-10-27, 12:23
nu har jag formaterat och direkt efter det så installerade jag en firewall och ett Antivirus program. Och nu så har jag uppdaterat med Sp2... and this is probobly the end of the story :rolleyes:

s_himself
2004-10-27, 12:29
Låter som sasser viruset. Det blockade alla möjliga sidor man hade nytta av ;)

Ervin
2004-10-27, 12:35
det va iaf löst störande att man inte ens kunde uppdatera sitt windows faktiskt... tur att den inte blockade kolozzeum för då vet jag inte vad jag hade gjort! :insane:

s_himself
2004-10-27, 12:40
man får stänga ner allt i aktivitetshanteraren som viruset startat, sedan finns det väl en txt-fil eller nåt i windowskatalogen där alla blockade sidor finns, den ska du rensa från adresser (brukar va ett 20 tal sidor eller nåt) Sedan får du uppdatera ditt a-virus program, windows och sedan får du nog starta om datorn.. sedan får du ta bort allt i aktivitetshanteraren igen, + de blockade sidorna, sedan köra antivirusprogrammet och spyware program och allt vad som kan behövas. så borde det försvinna :)


Tror det va så jag gjorde. (hmm) confirm anyone?