handdator

Visa fullständig version : Graneheims pannkakor!


rossi
2004-10-24, 17:18
Hittade för någon månad sen detta underbara recept på dessa pannkakor. Problemet är att jag nu inte lyckas hitta den tråden med sökmotorn!
Någon som kanske kan receptet i huvudet? :confused:

Johan1986
2004-10-24, 17:22
4 Ägg
6 dl Minimjölk
2 dl Grahamsmjöl
2 dl Fiberhavregryn

rossi
2004-10-25, 11:02
4 Ägg
6 dl Minimjölk
2 dl Grahamsmjöl
2 dl Fiberhavregryn

Johan du bist sehr gut jaaaaaaahhhh :thumbup:

Mac
2004-10-25, 20:33
hur många pannkakor blir det på den satsen?

Makk
2004-10-25, 20:55
hur många pannkakor blir det på den satsen?

Så många man vill :)
Gör så tjocka/tunna du vill!

kalleHUND
2004-10-25, 20:56
hur många pannkakor blir det på den satsen?

Blir proppmätt på en halv sats :D
Hänger väl på stekpannans storlek men i min lilla gjutjärnspanna blir en sats ~10 pannkakor.

Halldin
2004-10-25, 21:25
Var de inte tvungna att tillagas på något speciellt sätt p.g.a fiberhavregrynen? Kanske att man skulle låta smeten stå längre eller nåt.

Makk
2004-10-25, 21:29
Var de inte tvungna att tillagas på något speciellt sätt p.g.a fiberhavregrynen? Kanske att man skulle låta smeten stå längre eller nåt.

Det var bara för att slippa att pannkakorna "går sönder" så lätt när man steker dom..

Rocco
2004-10-26, 08:05
hur många pannkakor blir det på den satsen?

För mig brukar den satsen räcka till ungefär 8 stycken. För att jag ska bli mätt x2 så krävs det att jag ökar lite på ingredienserna.

Kör på:
ca 1 liter minimjölk
3 dl fiberhavregryn
3 dl grahamsmjöl
6 ägg (omega-3)
glöm inte saltet

Som sagt, låt smeten stå ungefär en halvtimme innan du steker, så går dom inte sönder så lätt. Sen ska ju detta serveras med cottage cheese och rivna äpplen. Yummy!

Cilia
2004-10-26, 11:40
pannkakssmet ska väl alltid stå i minst 20 min även om det är "vanliga" pannkakor

Megatuttarna
2004-10-29, 18:51
Är de här pannkakorna nyttiga? Rent fett och GI mässigt?

Halldin
2004-10-30, 09:34
Är de här pannkakorna nyttiga? Rent fett och GI mässigt?
Undrar detsamma... får försöka skicka röksignaler till King Grub och Sverker så att dom ser tråden. :smokin:

HarD
2004-10-30, 09:45
Havregrynen ligger ju hyfsat lågt GI, ca 70.
Sedan mjölken har också lågt GI; 40. Sedan fettet i äggen gör också kolhydraterna långsammare. Då är väl frågan hur bra grahamsmjölet är. Men det torde vara bra iochmed att skalet på vetet är kvar.

Halldin
2004-10-30, 09:51
Proteinhalten är ju också intressant, och hur bra proteinet är.

HarD
2004-10-30, 09:53
Mycket protein kommer ju från mjölken och ägget vilket är bra proteinkällor.

Lepras
2004-10-30, 13:37
blev redigt med mätt iallfall :eating: :thumbup:
blev tvungen till att vispa hela tiden, annars lägger sig havregrynen på botten, å blir sista pannkakan en stor klump, hehe,,

henke_76
2004-10-31, 16:05
Kör i keso eller cottage cheese, eller soyamjöl för att höja protein halten änu mer. (Själv brukar jag göra kesoplättarna)


När jag läste om dessa eller liknande recept med havregryn så stod det att man skulle mixa smeten har jag för mig, när jag testade det så höll dom ihop bra utan att stå och "dra" tycker jag.

Lepras
2004-10-31, 17:24
bra,, ska testa o mixa :thumbup:

Winternal
2004-10-31, 18:06
Det är ju absolut värt att testa!
Men vad äter ni på pannkakorna?
Man vill ju inte förstöra dessa nyttigheter med något hemskt sött och sliskigt, antar jag.. :em:

Halldin
2004-10-31, 18:21
Det är ju absolut värt att testa!
Men vad äter ni på pannkakorna?
Man vill ju inte förstöra dessa nyttigheter med något hemskt sött och sliskigt, antar jag.. :em:
Glass ska det vara. :eating:

Nyttighet är väl kanske inte det första man har i åtanke om man gör pannkakor... jag äter det i alla fall inte ofta.
Har inte provat Graneheim's receptet men jag har provat att byta ut vetemjöl mot grahamsmjöl och det blev mycket godare. :thumbup:

Lepras
2004-10-31, 20:34
[QUOTE=henke_76]Kör i keso eller cottage cheese, eller soyamjöl för att höja protein halten änu mer. (Själv brukar jag göra kesoplättarna)


Kesoplättarna? har du recept? :eating:
måste testas..

Mac
2004-10-31, 20:49
själv så rörde jag ihop detta!

4 Ägg
6 dl Lättmjölk (hade ingen minimjölk hemma)
2 dl Rågmjöl (hade inget grahamsmjöl)
2 dl Fiberhavregryn
2,5 msk kruskakli
1 msk loppfrön

detta ska ätas med keso+lågkalori sylt imöra.. :eating: ;)

hoppas att detta ska smaka bra!

zam
2004-10-31, 21:08
Det är ju absolut värt att testa!
Men vad äter ni på pannkakorna?
Man vill ju inte förstöra dessa nyttigheter med något hemskt sött och sliskigt, antar jag.. :em:

Hjortronsylt och cottage cheese. :eating:

Dalì
2004-10-31, 22:21
4 Ägg
6 dl Minimjölk
2 dl Grahamsmjöl
2 dl Fiberhavregryn

Har någon räknat ut vad det blir näringsmässigt; Protein, Kolhydrater, Fett?

Johan1986
2004-10-31, 23:59
Har någon räknat ut vad det blir näringsmässigt; Protein, Kolhydrater, Fett?

Ska finnas en tråd där detta står

HarD
2004-11-01, 00:05
Har någon räknat ut vad det blir näringsmässigt; Protein, Kolhydrater, Fett?

Du kan ju alltid gå in på Livsmedelverkets sida och kolla upp de olika ingredienserna.

http://www.slv.se/default.asp?FrameLocation=/templatesSLV/ldb_search____6242.asp
Livsmedelsverket

Svedberg
2004-11-01, 01:19
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=25071

henke_76
2004-11-01, 15:53
Kesoplättarna? har du recept? :eating:
måste testas..


250 gr keso
4 ägg
3 msk vetemjöl (Byter ut vetemjöl mot soyamjöl ibland)

:eating: