handdator

Visa fullständig version : "Kreatinberoende"


Jax
2004-10-20, 12:36
Har en fundering angående kreatin.

Kan det vara så att kroppen vänjer sig vid en högre kreatinnivå, när man intar det som kosttillskott, vilket i sin tur leder till att man orkar mindre när man slutar med kreatinet? Mindre i förhållande till vad man hade orkat om man hade kört utan kreatin hela tiden vill säga.

z_bumbi
2004-10-20, 12:46
Upptaget försämras något vid långvarigt bruk (Olika meningar om det också iofs.) men eftersom det tar så lång tid att få ut det kreatin man tillfört extra så bör upptaget vara på normal nivå när väl kreatinnivåerna normaliserat sig.


I teorin bör det kunna finnas en viss försämring i den atp-skapande delen i vissa repsintervall men det är väl samma sak där att man har så lång tid på sig så har alla processer tid att ställa om sig.

Nitrometan
2004-10-20, 12:47
Nej. Tvärtom blir du starkare än vad du skulle blivit utan. Förutsatt att du har använt tiden med kreatin till att träna tungt.

z_bumbi hann före... Det du säger om upptaget är inte fel. Vad jag vet. Kroppen klarar bara att hålla en viss nivå, allt över den spiller ut i urinen. Men styrkemässigt tror jag inte på att man skulle ramla ner under den tidigare nivån när man slutar.