handdator

Visa fullständig version : Stek


MacLeod
2004-10-20, 00:45
Grymt gott med stek trots att det inte är söndag varje dag.

Köp en hel bit fläskkotlett på ca 1 kilo. olja in köttet och krydda ordentligt med svartpeppar,salt samt gärna färska basilikablad.
Stek hela biten så att den får en jämn stekyta, vilket förhindrar saften att rinna ut när det står i ugnen.

Lägg den på ett galler och kör in en folietäckt plåt under med rotfrukter i större bitar, klyftor med röd/gul lök och potatisklyftor i samma storlek.
Häll över lite grovsalt samt chli.

Kör in en stektermometer centrerat i mitten av köttet o ställ ugnens temperatur på 175 grader. När köttet nått en temperatur på 75 grader är köttet klart. Det brukar ta ca 70 min, så då kan man passa på att hoppa hopprep eller leka lite i sin loveswing under tiden tills det är klart.