handdator

Visa fullständig version : Hållbarhet pulverblandning


LarsH
2004-10-11, 21:52
Läste i lite tidigare trådar att det inte är något vidare att blanda sin gainer innan träningen (ett par timmar eller mer) men vad blir hållbarheten om man blandar maltodextrin/vassle/kreatin utan vatten? D.v.s. blandar allt i shakern c:a 4-8 timmar innan träning och efter träningen fyller man på med vatten och skakar efter passet? blir det en enda stor bakterie härd det oxå?

Tack på förhand!

LARS H

Pez
2004-10-11, 21:56
Läste i lite tidigare trådar att det inte är något vidare att blanda sin gainer innan träningen (ett par timmar eller mer) men vad blir hållbarheten om man blandar maltodextrin/vassle/kreatin utan vatten? D.v.s. blandar allt i shakern c:a 4-8 timmar innan träning och efter träningen fyller man på med vatten och skakar efter passet? blir det en enda stor bakterie härd det oxå?

Tack på förhand!

LARS H
Några timmar är ingen "cause for alarm". Jag lovar.
Blandar alltid till min drink 1h innan träning ungefär, ibland får den ligga i väskan så länge som 4-5h innan jag slurpar i mig den.
:eek: ;)

mangs
2004-10-12, 09:53
Läste i lite tidigare trådar att det inte är något vidare att blanda sin gainer innan träningen (ett par timmar eller mer) men vad blir hållbarheten om man blandar maltodextrin/vassle/kreatin utan vatten? D.v.s. blandar allt i shakern c:a 4-8 timmar innan träning och efter träningen fyller man på med vatten och skakar efter passet? blir det en enda stor bakterie härd det oxå?

Tack på förhand!

LARS H

Så länge du bara blandar ihop dessa pulver utan vätska kan du ha de blandade i veckor eller månader utan att det blir dåligt! :cheers:

Styx
2004-10-12, 11:46
Läste i lite tidigare trådar att det inte är något vidare att blanda sin gainer innan träningen (ett par timmar eller mer) men vad blir hållbarheten om man blandar maltodextrin/vassle/kreatin utan vatten? D.v.s. blandar allt i shakern c:a 4-8 timmar innan träning och efter träningen fyller man på med vatten och skakar efter passet? blir det en enda stor bakterie härd det oxå?

Tack på förhand!

LARS H

Ja, pulvrena håller ju i sina respektive burkar så varför skulle dom inte hålla i din "shakerburk", utan fukt i shakern håller det länge länge.