Hoffa
2004-10-10, 21:05
Har funderat lite på det här med mat och begär och disciplin, när man är bortbjuden så blir man ju bjuden på mat och godsaker som inte är någon exemplarisk "träningsmat" ofta kan man se till att sköta sig under veckan så kan man unna så lite "slisk" när man är bortbjuden utan att bekymmra sig om det. Man kan till och med ha sin ätardag samma dag som man är bortbjuden och slå två flugor i en smäll. Men hur ska man veta när det är stopp?
Jag var bortbjuden igår och fick tre rätters, soppa, kyckling gryta med ris och sallad, helt okej mat! Sen kom kavalleriet! Två st Äppelkakaor med vaniljsås,grädde och glass och noblesse kakor. Det fanns massor av det!
Jag tog lite lagom sådär och var absolut inte hungrig när jag började äta, så jag åt inte för att jag var hungrig, bara för att det var gott. Men det tog ju inte slut så man fortsatte och åt av den där Äppelkakan och glassen och grädden och vanlijsåsen tills allt vara slut. Efteråt känner man sig lite äcklig, men man hittar ju ingen anledning att sluta!! Anledningen till att jag skriver är inte för att jag är speciellt nojig med att få i mig dålig mat men att inte ha kontroll över ätandet är lite jobbigt, jag vet att en dålig dag ur kost/tränings synpunkt inte förstör en kropp men varför kan man inte sluta när man vill?
Jag hade visserligen spelat hockey med kompisarna i 3 timmar innan jag var bortbjuden så jag hade lite marginal att äta på vad gäller energibehov.
Annars dom andra dagarna i så går det bra, jag äter förmodligen bättre mat då som inte leker med min hjärna och blodsocker så mycket?
Som sagt, disciplin vid matbordet! Någon som vet hur man ska bara äta så det räcker? Och inte tappa kontrollen och börja svulla när man är bortbjuden?
Jag var bortbjuden igår och fick tre rätters, soppa, kyckling gryta med ris och sallad, helt okej mat! Sen kom kavalleriet! Två st Äppelkakaor med vaniljsås,grädde och glass och noblesse kakor. Det fanns massor av det!
Jag tog lite lagom sådär och var absolut inte hungrig när jag började äta, så jag åt inte för att jag var hungrig, bara för att det var gott. Men det tog ju inte slut så man fortsatte och åt av den där Äppelkakan och glassen och grädden och vanlijsåsen tills allt vara slut. Efteråt känner man sig lite äcklig, men man hittar ju ingen anledning att sluta!! Anledningen till att jag skriver är inte för att jag är speciellt nojig med att få i mig dålig mat men att inte ha kontroll över ätandet är lite jobbigt, jag vet att en dålig dag ur kost/tränings synpunkt inte förstör en kropp men varför kan man inte sluta när man vill?
Jag hade visserligen spelat hockey med kompisarna i 3 timmar innan jag var bortbjuden så jag hade lite marginal att äta på vad gäller energibehov.
Annars dom andra dagarna i så går det bra, jag äter förmodligen bättre mat då som inte leker med min hjärna och blodsocker så mycket?
Som sagt, disciplin vid matbordet! Någon som vet hur man ska bara äta så det räcker? Och inte tappa kontrollen och börja svulla när man är bortbjuden?