Nate
2004-10-06, 15:48
Grymmaste brödet! Enormt lättbakat samt hur smaskigt som helst!
1 liter filmjölk
1.5 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
7 dl vetemjöl special
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl krossad råg (finns på konsum)
1 dl hela linfrön
1 dl hasselnötter
1.5 dl russin
Blanda fil, bikarbonat och sirap. Rör ihop resten av ingredienserna och häll ned lite i taget i filsmeten. Rör om tills det blir en jämn smet. Smöra och mjöla 2 st 1.5 liters bakformar (eller 1 treliters ungsform). Häll ned smeten i formen och ställ in i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter. Prova med en sticka om de är klara. Låt svalna öppet på galler.
En av mina favoritbröd. Farligt gott :D
1 liter filmjölk
1.5 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
7 dl vetemjöl special
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl krossad råg (finns på konsum)
1 dl hela linfrön
1 dl hasselnötter
1.5 dl russin
Blanda fil, bikarbonat och sirap. Rör ihop resten av ingredienserna och häll ned lite i taget i filsmeten. Rör om tills det blir en jämn smet. Smöra och mjöla 2 st 1.5 liters bakformar (eller 1 treliters ungsform). Häll ned smeten i formen och ställ in i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter. Prova med en sticka om de är klara. Låt svalna öppet på galler.
En av mina favoritbröd. Farligt gott :D