MacLeod
2004-10-05, 19:28
Skulle behöva lite recept på fläskkotlett, alltså i ett stycke på runt 500g.
Har aldrig gjort en stek tidigare men jag har fått för mig att man först steker den lätt så att saften inte rinner ut lika lätt, sen lägger man den på gallret med en plåt under så att eventuell saft senare kan användas som sås.
Och på plåten lägger man lite skivad lök, vitlök och andra kryddor.
Om jag inte minns fel så såg jag The naked chef göra något liknande.
Mitt stor problem är att jag inte har en temperatursticka eller vet något om hur länge eller hur varmt det ska vara.
Nån som vet?
Har aldrig gjort en stek tidigare men jag har fått för mig att man först steker den lätt så att saften inte rinner ut lika lätt, sen lägger man den på gallret med en plåt under så att eventuell saft senare kan användas som sås.
Och på plåten lägger man lite skivad lök, vitlök och andra kryddor.
Om jag inte minns fel så såg jag The naked chef göra något liknande.
Mitt stor problem är att jag inte har en temperatursticka eller vet något om hur länge eller hur varmt det ska vara.
Nån som vet?