Hoffa
2004-10-01, 15:38
Har en lite fundering kring keto-diet...
Man ska ju äta så lite kolhydrater som
möjligt (runt 20 g/dag) så att kroppen
börjar bilda ketoner av underhudsfettet
och använder det till energi i kroppen
förutom protein och fettet som man äter..
Men eftersom insulin påverkar fettförbränningen
väldigt mycket så förstår jag inte varför
man ska utesluta alla kolhydrater eftersom
kött och fisk och ost utsöndrar mer insulin
än musli, havregrynsgröt och all-bran tex.
Då får man mer insulin i blodet om man äter
kött,fisk och ost i samma mängd
som havregrynsgröt och all-bran (utan mjölk!)
Vad är "grejen" med keto diet som gör det
bra/att det funkar om det nu gör det?
Att ha låga insulin halter i blodet (om det nu blir så)
eller att man inte äter några kolhydrater och därför
bildar ketoner?
Eller båda, men man får ju lägre insulin halter
av vissa kolhydrater källor, men ingen keton
tillverkning då..
Man ska ju äta så lite kolhydrater som
möjligt (runt 20 g/dag) så att kroppen
börjar bilda ketoner av underhudsfettet
och använder det till energi i kroppen
förutom protein och fettet som man äter..
Men eftersom insulin påverkar fettförbränningen
väldigt mycket så förstår jag inte varför
man ska utesluta alla kolhydrater eftersom
kött och fisk och ost utsöndrar mer insulin
än musli, havregrynsgröt och all-bran tex.
Då får man mer insulin i blodet om man äter
kött,fisk och ost i samma mängd
som havregrynsgröt och all-bran (utan mjölk!)
Vad är "grejen" med keto diet som gör det
bra/att det funkar om det nu gör det?
Att ha låga insulin halter i blodet (om det nu blir så)
eller att man inte äter några kolhydrater och därför
bildar ketoner?
Eller båda, men man får ju lägre insulin halter
av vissa kolhydrater källor, men ingen keton
tillverkning då..