handdator

Visa fullständig version : bra recept på räkor


morbror_sven
2004-09-29, 18:40
Har nån något bra recept på nån smarrig räk-rätt??? Helst inte en massa gräddfil o.d, det ska vara någorlunda näringsriktigt.

mini
2004-09-29, 18:50
här kanske?
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/search.php?searchid=41191

Cilia
2004-09-29, 20:04
hur många räkrätter finns det som har gräddfil i sig?
grädde kanske men gräddfil?

MyungChul
2004-09-29, 20:06
100gr räkor
1dl ris
100gr kesella

koka riset, i med kesella och räkor och krydda efter behag.. funkar med musslor crabfish etc.. tror det va bamse som postade receptet här på kolo.. vet inte riktigt :) använt det många gånger och gott gott :thumbup: :eating:

morbror_sven
2004-09-29, 20:39
hur många räkrätter finns det som har gräddfil i sig?
grädde kanske men gräddfil?

Du vet vad jag menar:P....

hm... det där receptet ser ju gott ut.. Men tyvärr är det nog en liten insulinbomb

Cilia
2004-09-29, 20:46
ok, jag kan vara lite seriös om du vill.

Jag brukar göra en enkel tomatsås (lök, vitlök, tomat, salt, peppar, olivolja och valfri krydda tex basilika)

låt såsen koka ihop på svag värme gärna ett längre tag om du har tid.

Sedan kan du bara hälla i räkorna i den och värma upp.
Går bra att äta till pasta, ris eller en ngt annat.


alternativ 2
fräs lök, vitlök och en röd chili (urkärnad och hackad) i en panna.
häll i räkorna och låt fräsa tills dom blir varma och får yta. Inte för länge då blir dom sega det gäller alla räkrecept.

Servera med samma som ovan eller valfritt alternativ.

Solle
2004-09-29, 20:55
Du vet vad jag menar:P....

hm... det där receptet ser ju gott ut.. Men tyvärr är det nog en liten insulinbomb

Blir lite nyfiken på vad du äter om dagarna. Du ser ju insulinbomber i allting :confused:

Varken Kesella, ris eller räkor är onyttigt. So what om det frigörs lite mer insulin än om du käkar kycklingfilè med råris och vatten?

morbror_sven
2004-10-01, 17:06
ok, jag kan vara lite seriös om du vill.

Jag brukar göra en enkel tomatsås (lök, vitlök, tomat, salt, peppar, olivolja och valfri krydda tex basilika)

låt såsen koka ihop på svag värme gärna ett längre tag om du har tid.

Sedan kan du bara hälla i räkorna i den och värma upp.
Går bra att äta till pasta, ris eller en ngt annat.


alternativ 2
fräs lök, vitlök och en röd chili (urkärnad och hackad) i en panna.
häll i räkorna och låt fräsa tills dom blir varma och får yta. Inte för länge då blir dom sega det gäller alla räkrecept.

Servera med samma som ovan eller valfritt alternativ.

låter bättre! Ska pröva det;) finemang!

Solle: Det mesta som är gott är också insulinbomber. Jag brukar äta mycket köttfärsrätter och ägg. Självklart blir det en del insulin det också.
Men att göra en köttfärsrätt och tillsätta mjukost eller ris vore endast att tillfredställa smaklökarna.

Hades
2004-10-06, 09:21
låter bättre! Ska pröva det;) finemang!

Solle: Det mesta som är gott är också insulinbomber. Jag brukar äta mycket köttfärsrätter och ägg. Självklart blir det en del insulin det också.
Men att göra en köttfärsrätt och tillsätta mjukost eller ris vore endast att tillfredställa smaklökarna.
Haha, matnojja när den är som bäst :laugh:

Vad är det för fel på ris?

morbror_sven
2004-10-07, 20:52
Haha, matnojja när den är som bäst :laugh:

Vad är det för fel på ris?
matnojja?? Hade jag matnoja skulle jag leva på tonfisk och omega3-kapsalar.
Ris har ett onödigt högt II. Man kan lika gärna äta pasta. Ris och pasta har identiska näringsvärden, skillnaden är II:t.

Joppe
2004-10-10, 23:58
Spaghetti
massor av räkor
champinjoner eller kantareller
Creme Fraiche

Proportioner efter smak

Generic
2004-10-12, 15:17
1kg Räkor
2dl Creme Fraiche
2 vitlöksklyftor
Salt peppar.

Skala räkorna. Blanda Creme Fraiche, vitlök salt o peppar och lite citronsaft i en skål.
Doppa räkorna.

Enkelt.