flamingeric
2004-09-28, 15:43
Ingredienser
Vetemjöl, vatten, siktat rågmjöl, klippt fullkornsråg, vört, linfrö, solrosfrö, vetegluten, surdeg på vete och råg, jäst, delvis härdat vegetabiliskt fett av raps, salt, havrekli, majs, mjölbehandlingsmedel enzymer (amylaser), ginseng 0,1%.
Näringsvärde per 100 g
Energi 1050 kJ
Energi 250 kcal
Protein 9,0 g
Kolhydrater 44 g
varav sockerarter 4,0 g
Fett 4,0 g
varav mättat fett 0,5 g
Kostfiber 5,0 g
Natrium 0,5 g
0,5 g natrium motsvarar 1,3 g koksalt
Eftersom vetemjöl står först så är det den största energikällan i brödet och har ju ett högt GI,men alla andra nyttiga ingredienser som linfrön,surdegen,fullkornsrågen,rapsoljan och solrosfrön borde sänka GI avsevärt.
Vad tror ni att GI kan ligga på ett sådant här bröd? Funderar eftersom jag brukar käka det till frulle och då vill man ju starta dagen med ett lågt GI-mål.
Mvh: Erik
Vetemjöl, vatten, siktat rågmjöl, klippt fullkornsråg, vört, linfrö, solrosfrö, vetegluten, surdeg på vete och råg, jäst, delvis härdat vegetabiliskt fett av raps, salt, havrekli, majs, mjölbehandlingsmedel enzymer (amylaser), ginseng 0,1%.
Näringsvärde per 100 g
Energi 1050 kJ
Energi 250 kcal
Protein 9,0 g
Kolhydrater 44 g
varav sockerarter 4,0 g
Fett 4,0 g
varav mättat fett 0,5 g
Kostfiber 5,0 g
Natrium 0,5 g
0,5 g natrium motsvarar 1,3 g koksalt
Eftersom vetemjöl står först så är det den största energikällan i brödet och har ju ett högt GI,men alla andra nyttiga ingredienser som linfrön,surdegen,fullkornsrågen,rapsoljan och solrosfrön borde sänka GI avsevärt.
Vad tror ni att GI kan ligga på ett sådant här bröd? Funderar eftersom jag brukar käka det till frulle och då vill man ju starta dagen med ett lågt GI-mål.
Mvh: Erik