handdator

Visa fullständig version : Bästa (nyttigaste) grötsylten?


Cupofcoffee
2004-09-23, 13:44
Jag käkar den fiberberikade havregrynsvarianten till frukost varje morgon, med en deciliter minimjölk och en klick sylt. Jag _kan_ köra russin, vilket antagligen är mycket nyttigare, men det känns inte lika lyxigt torra vindruvor.

Jag har kört lite olika sylter; jordgubb, hallon, blåbär och lingon - för att nämna några - men vilken sorts sylt är egentligen bäst?

Har ni något favorit märke/sort som är lite nyttigare än de övriga näringslösa sockerbomberna?

Arwen
2004-09-23, 13:52
Varför inte testa färska frysta bär? Bara att slänga i gröten efter tycke & smak.....hallon, blåbär, björnbär, jordgubbar mm

Cupofcoffee
2004-09-23, 13:55
Bra plan! Tack för förslaget. :cheers:

Jag glömde nämna det, men fruktkeson på gröten är faktiskt inte dumt alls.

-GP-
2004-09-23, 16:40
Frysta bär = :thumbup:

Annars så är blåbärssylten rik på antioxidanter, men ack så mycket socker..

MiNaX
2004-09-23, 17:21
Kör själv med lingonsylt på gröten varje morgon... av gammal vana!
Gott om inte annat!

Johan
2004-09-23, 17:37
Skivat äpple eller skivad banan kör jag, med massor av kanel så klart och lite mjölk, mumsigt värre!

mini
2004-09-23, 18:22
Önos har lågkalorivarianter. Hallonsylten (som är mums till ostkaka) innehåller inget tillsatt socker, 10 g kolhydrater per 100 g varav 6,8 g sockerarter.

mystic[-_-]
2004-09-23, 18:24
jag har i fun light :P

aliquis
2004-09-23, 20:52
precis, kör lågkalorivarianten, dyrare/gram, billigare/frukt eller bär