handdator

Visa fullständig version : Tips på skinkröra, need help.


Jacobg
2004-09-14, 15:58
Tjo.

Ska äta pasta o skinkröra tänkte jag mig på morgonen..

röran nska vara kall och väldigt snabblagad. Vad ska man använda sig av?

creme fraice, keso? give me tips =). :cool:

stefannn
2004-09-14, 16:15
Tjo.

Ska äta pasta o skinkröra tänkte jag mig på morgonen..

röran nska vara kall och väldigt snabblagad. Vad ska man använda sig av?

creme fraice, keso? give me tips =). :cool:


cremfraiche och prsilja funkar väl alltidlite salt och speppar också ...

Jacobg
2004-09-14, 16:17
åt tips på nån smaksatt creme fraice eller keso?

stefannn
2004-09-14, 16:22
åt tips på nån smaksatt creme fraice eller keso?
nej smaksätt själv.... men tror det finns typ persila och gräslök cremefraiche... kanske enklare isåfall en att köpa persilja också .. gräslöken gör ju knappast nån skada till smaken

Snorkfröken
2004-09-15, 19:56
Ett av standardrecepten hemma hos oss nu för tiden passar säkert bra här. Skär skivad skinka i små bitar, rör ner mycket Keso Grillad Paprika och ha i pastan. Jättegott och snabblagat! Rekommenderas :eating: Också gott till bakpotatis och på bröd...

Scratch
2004-09-15, 20:06
Strimlad rökt skinka
4 ägg
spaghetti

Stek ägg och rör ihop med skinka och pasta :eating:

Sophie
2004-10-15, 14:49
Här kommer en pastasås med skinka..

200g rökt skinka/ell. kalkon
2 paprikor (bäst med röda)
2vitlöksklyftor
lite olja
2dl vatten
1tsk timjan
1hönsbuljongtäring
2dl creme fraiche

Skär skinkan o. paprikorna i täringar o. fräs de med vitlök(pressad)i lite olja i en gryta. In med vatten, timjan, smulad buljongtäring o. creme fraiche. Koka några minuter.. klart. Om du vill göra den hälsosammt då kan du byta creme fraiche mot kesella lätt, bara tänk på att det inte går att koka riktigt.. :eating:

Frida,SSP
2004-11-11, 10:07
Tjo.

Ska äta pasta o skinkröra tänkte jag mig på morgonen..

röran nska vara kall och väldigt snabblagad. Vad ska man använda sig av?

creme fraice, keso? give me tips =). :cool:


ojoj..här ska du få ett gott recept som är ur-lätt&snabbt utan en massa krångel.

Häll i en burk fraiche i en kastrull. I med skinka, en liiten bit ädelost om du gillar det&får äta det(om du inte deffar vill säga..) kanske ngn liten burk väl avrunnen ananas..MUMS.. låt det bli varmt så osten smälter..salta&peppra.. ;) :eating: ;)

Jay-Z
2004-11-11, 11:54
Här kommer en pastasås med skinka..

Skär skinkan o. paprikorna i täringar o. fräs de med vitlök(pressad)i lite olja i en gryta. In med vatten, timjan, smulad buljongtäring o. creme fraiche. Koka några minuter.. klart. Om du vill göra den hälsosammt då kan du byta creme fraiche mot kesella lätt, bara tänk på att det inte går att koka riktigt.. :eating:


Går lättkesellan att värma hyfsat varmt?

Metal_boy_
2004-11-11, 13:25
använd kessella istället för att krämafräsht....mer protein :thumbup:

Frida,SSP
2004-11-11, 21:56
Vad jag vet så går INTE kesella att koka.. :confused:

Jay-Z
2004-11-11, 22:46
Vad jag vet så går INTE kesella att koka.. :confused:

Kanske inte koka, men värma då? Används ju i bakning så det borde ju inte vara så känsligt för värme? :confused:

Andyh
2004-11-11, 23:49
keso
skinka
majskorn
skivade burkchampinjoner

blanda ihop, rör ner kall pasta och smaksätt med valfria kryddor

receptet är "snattat" från king grub

Frida,SSP
2004-11-12, 12:51
Kanske inte koka, men värma då? Används ju i bakning så det borde ju inte vara så känsligt för värme? :confused:

Tja..varför inte egentligen. Gör isåfall som så att stek skinka,purjo, mosa i ädelost så den smälter, stäng av plattan&häv i kesellan..kolla då noga så den inte kokar! Utan som sagt bara blir varm..kanske? :eating: :bpump: :eating: