handdator

Visa fullständig version : Mitt recept på tonfiskröra


oapin
2004-09-11, 13:47
Tänkte dela med mig av mitt recept på tonfiskröra.
Enligt mig smakar den bäst med pasta till.
Tillagsningstiden är ca 20 minuter och räcker beroende på olika matvarumärken till 2-3 måltider.

Detta behöver du:

2 burkar tonfisk i vatten (ca 200 g/burk)
1 burk krossade tomater (400 g)
1 halv större gul lök
1 halv grönsaksbuljongstärning
1 hand full kokta sojabönor
Chilikrydda
Cayennepeppar
Oregano
Svartpeppar
Salt

Så går du till väga:

1. Börja med att hacka löken fint och stek den sedan i olivolja, peppar och salt tills den blir mer mjuk och fått färg.
2. Samtidigt som du väntar på löken så hinner du tömma tonfiskburkarna på vatten.
3. Ungefär här brukar det vara dags att hälla i tonfisken i stekpannan.
4. Krydda tonfisken rikligt med chili och ett par stänk cayennepeppar och låt det stekas i några minuter
5. När tonfisken har fått färg tillsätter du de krossade tomaterna, smular i en halv grönsaksbuljongtärning och kryddar ganska mycket med oregano.
6. Slutligen tillsätter du en hand full med kokta sojabönor, rör om efterhand och låt det puttra i några minuter.

Tips! Vanligtvis brukar jag ha redan förkokta sojabönor i frysen som jag tar fram under tiden jag lagar denna måltid. Den blir lätt vattnig så passa er om ni tar med den som t.ex. lunchlåda. Smakar ok kall men har aldrig fryst in och värmt upp igen.

Lycka till!

bear.flowertwig
2004-09-21, 20:36
Godkänt :thumbup:

Muskelmörschna
2004-09-22, 12:30
Tonfiskröra, ruggig snabbis

Finhacka en halv gul lök och stek mjuk i olivolja.
Blanda ner en burk minifraiche.
Blanda ner en burk tonfisk (i vatten).
Krydda med rikligt med curry och kanske lite salt.
Låt det bli varmt.

Käka med pasta, ris, plugg, vad som helst.

:eating:

Fangface
2004-09-28, 18:47
Min nyligen beprövade goja:

1 burk tonfisk
1 burk lättkesella
gul lök, citronpeppar, dill, vitpeppar, salt - efter behag


Bara att röra ihop till en enda stor goja, och sleva upp på mackan ! :thumbup: