Perry_G
2004-09-09, 18:52
Underbart till kyckling, räkor... eller ja, det mesta :)
1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
Rapsolja
Några vitlöksklyftor
Salt
Blanda äggulan, senapen och vinägern i en skål, rör om. Droppa i olja samtidigt som du rör runt med en visp (ganska ordentlig fart). Aiolin börjar gulna och tjockna ju mer olja du får i. Droppa försiktigt i början, sen kan du hälla på lite mer. Sluta när du tycker att den är lagom tjock. Pressa i vitlök och tillsätt lite salt.
Gott, men lätt att få i sig lite mkt fett :em:
1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
Rapsolja
Några vitlöksklyftor
Salt
Blanda äggulan, senapen och vinägern i en skål, rör om. Droppa i olja samtidigt som du rör runt med en visp (ganska ordentlig fart). Aiolin börjar gulna och tjockna ju mer olja du får i. Droppa försiktigt i början, sen kan du hälla på lite mer. Sluta när du tycker att den är lagom tjock. Pressa i vitlök och tillsätt lite salt.
Gott, men lätt att få i sig lite mkt fett :em: