handdator

Visa fullständig version : Hur snabbt tar kroppen upp proteinpulvret?


vurt
2004-09-06, 11:55
Någon som vet efter ungefär hur lång tid kroppen tagit upp allt (om man tar det med vatten)?

Bra att veta om man tar te.x L-tyrosin eller DLPA (som blir utkonkurerat av aminosyrorna i proteinet om det finns i omlopp).

10 minuter? 2 timmar?

Honn
2004-09-06, 12:05
Det beror på vilket proteinpulver du menar.

vurt
2004-09-06, 12:16
Ah, just fan. Menar vassle.

Sverker
2004-09-06, 12:26
Vad är DLPA ?

vurt
2004-09-06, 12:30
D,L-phenylalanine

Styx
2004-09-06, 13:01
Är du någorlunda tom i magen börjar det spjälkade vassleproteinet att tas upp nästan omedelbart. Högsta koncentrationen av aminosyror i blodet har man ungefär en timme efter intaget (om det är ~30g), då börjar vassle försvinna ut från blodet i högre hastighet än nytt kommer in från matsmältningen.

Anger leucinhalter i blodet, WP är vassle och CAS är kasein:
http://ajpendo.physiology.org/content/vol280/issue2/images/medium/h10210268002.gif
Dangin et al. Am J Physiol Endocrinol Metab. 2001 Feb;280(2):E340-8.

flamingeric
2004-09-06, 13:21
Följfråga:
Är det stor skillnad mellan ett vallsisolat och ett vasslekoncentrat om man jämnför hur snabbt det tas upp i kroppen?

Finns det studier/forskning som visar på att ett isolatprotein är bättre för muskelbygge och återhämtning än ett koncentratprotein?

Hur skiljer sig dessa två proteinpulver i smaken annars?

Mvh: Erik

aliquis
2004-09-06, 14:06
Följfråga:
Är det stor skillnad mellan ett vallsisolat och ett vasslekoncentrat om man jämnför hur snabbt det tas upp i kroppen?
Finns det studier/forskning som visar på att ett isolatprotein är bättre för muskelbygge och återhämtning än ett koncentratprotein?
Hur skiljer sig dessa två proteinpulver i smaken annars?
Mvh: Erik
Isolatet innehåller ju bl.a. mindre fett så något snabbare borde det väl vara.
Vad gäller hur "bra" det är har jag dock uppfattat det som att koncentrat är bättre då det innehåller andra ämnen som stimulerar tillväxt utöver just aminosyrorna. Bra mycket prisvärdare är det om inte annat.
Mitt sojaproteinisolat smakar mycket bättre än ett skabbigt sojaprotein eller sojamjöl, i vassles fall kanske det blir godare med lite fett just för att det är fett, men borde ju bli renare smak med isolat där med?

King Grub
2004-09-06, 14:07
Nej, det finns inga studier som jämför.

Klart är att koncentratets högre andel fett och laktos gör det långsammare.

Mikrofraktionerna försvinner dock i isolatet, så en kombination kanske kan vara av värde, om man tränar för maximala resultat.

Detaljer? Javisst.

Men tränar man för maximala resultat kan detaljer vara avgörande.

Att hydrolyserat protein är synnerligen effektivt kan du läsa i dessa studier:

Ingestion of protein hydrolysate and amino acid-carbohydrate mixtures increases postexercise plasma insulin responses in men., J Nutr. 2000 Oct;130(10):2508-13.

Plasma insulin responses after ingestion of different amino acid or protein mixtures with carbohydrate., Am J Clin Nutr. 2000 Jul;72(1):96-105.