handdator

Visa fullständig version : När ska man ta protein?


dermes
2001-11-24, 11:25
Nu kommer hon med en sån där oerhörd fråga igen, tänker de flesta nu! :eek:
Men som nybörjare så måste man fråga för att få svar, eller hur? :rolleyes:
Jag tar soja protein de dagar jag tränar. Men är lite osäker på när jag ska ta det. Före träning? Efter träning? På morgonen?
Jag har läst att man kan gå upp i vikt av soja protein ibland, så därför vill jag inte överkonsumera. Men jag behöver få i mig mer protein.

donga
2001-11-24, 11:45
Om du ska ta ett proteintillskott så är det bäst att ta det direkt efter träning, så att du klunkar i dig det typ i omklädnningsrummet eller då du kommer hem. Då är kroppen känsligast för upptag samt behöver det mest.

Om du vill kan du ocks äta proteinet med en frukt eller macka som mellanmål. Inte nu för att sojaprotein är speciellt gott, men men...det mesta smakar skumt i den här sporten. :D

Men jag tror inte du ska oroa dig för viktuppgången när du äter sojaprotein, för vad jag vet så är det som alla andra protein när det gäller viktökningar...det tar tid... ;) Men om du går upp i vikt, oroa dig inte, tänk på att muskler väger mer än fett samt att vältränade tjejjer är skitsnyggt. ;)

fiddebeast
2001-11-24, 12:03
Tjena!
Protein ska tillföras var 2-3 timme.
Detta för att hålla en jämn tillförsel av aminosyror så det blir en bra kväve balans i muskeln.
Så ät ca: 5-6 ggr/ dag varav du tillsätter
2-3 protein drinkar till detta eller ta proteinet i samband med maten för att få ett bättre värde på ditt protein för oftast är inte soja så bra protein tillskott men det finns i vissa hälsokost affärer riktigt bra soja protein men inte i många..

Lycka till!!
Fredrik

eiselt
2001-11-24, 14:37
Håller med Fiddeblast. Försök att äta 3 ordntliga måltider per dag och lägg in proteindrinkar som mellanmål 2-3 gånger dagligen. Det är så man får bästa resultat.

/ Henrik

Stile
2001-11-24, 14:57
FInns inga dumma frågor (nästan ialla fall) :D

Som redan skrivits så ta proteindrinkar 2-3 gånger om dagen, även dom dagar du inte tränar. Sojaproteinet är bättre än vad ryktet säger, om du inte är helvegeterian kan du blanda det med mjölk för att få ännu mer protein och lite kolhydrater + att aminosyrofördelningen i mjölk är kanon.

Direkt efter träning är lämpligt att lägga en proteindrink + kolhydrater.