handdator

Visa fullständig version : Eiselt


honken.19
2001-12-25, 11:31
När kommer nya protec+ att finnas ute?
Och vad blir priset?

/Håkan

eiselt
2001-12-28, 09:40
Vi får in första batchen i slutet av vecka 1. Priset kommer vara 798:- för 3 kg. Vi kommer att ha tre storlekar: 750 gram, 1.5 kg och 3 kg.

/ Henrik

honken.19
2001-12-28, 11:45
Tack för svaret Eiselt!!!

/Håkan

db
2001-12-28, 11:48
Vi får in första batchen i slutet av vecka 1. Priset kommer vara 798:- för 3 kg. Vi kommer att ha tre storlekar: 750 gram, 1.5 kg och 3 kg.


huh.. då blir de ju billigare att köpa en burk protec och en burk glutamin och blanda sig en egen protec+ :o


/David aka snåljåp

Freestyle
2001-12-28, 11:48
va kommer skillnaden vara? mot gammla protecen? eftersom den nästan bli lika dyr som highweyen.

db
2001-12-28, 11:53
Protec innehåller en kombination av kasein och vassleprotein. Snart kommer en ny variant som även innehåller 5% extra glutamin.

från Henriks inlägg på:http:/ /home.admax.net/kolozzeum/ubb/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=4&t=000348 (http://home.admax.net/kolozzeum/ubb/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=4&t=000348)

som sagt, billigare med egen protec+ ;)

/David

[ 28 December 2001: Inlägget har ändrats av: db ]

shot
2001-12-28, 12:03
Priset på 798kr som Eiselt skrev lär ju vara det rekommenderade ut-priset. Butiker som Kolozzeum kan nog pressa priset ganska mycket. Rätta mig om jag har fel?! :confused:

eiselt
2001-12-28, 15:56
Ja, det går alltid att hitta butiker och webbutiker som är billigare.

Tyvärr kommer den gamla Protec successivt att försvinna. Den nya produkten blir lite dyrare (om man räknar bort glutaminet) men det är en justering till rådande priser på proteinråvarorna. Under det senaste åren har priserna på vassle och kasein gått upp nästan 40 %. Förhoppningsvis går priset ned igen och då ska vi försöka göra värdet ännu bättre. Istället för att brar höja priset så valde vi att slå två flugor i en smäll (höja priset, men i gengäld lägga till en ordentligt med glutamin så att man som konsument knappt märker av höjningen).

/ Henrik

Stile
2001-12-28, 20:49
Rekomenderat pris idag för 3kg Protec är 698:-
Muskelbyggarn säljer för 625:-, Kolozzeum säljer för 629:-. Det är schysst rabbat tycker jag. Synd dock att Eiselt höjer priset, det börjar bli dyrt med proteinpulver tyvärr. Idag ligger priset för en proteindrink protec på ca 7.35:- lägsta pris. Okej om man bara tar ett par drinkar om dagen men för storkonsumenter blir det skillnad.

>>Henrik
Kan ni inte börja med 20kg:s lådor eller nåt liknande som säljs billigare.

haddocken
2001-12-28, 20:58
Eiselt: Kommer den att innehålla L-Glutamin eller peptidbundet glutamin?

jockeE
2001-12-28, 23:20
herregud vad dyrt det är på webbbutikerna..
jag köper mina 3kg:s protec för 550kr i min lilla lokala hälsokostsbutik :)

dared
2001-12-28, 23:33
hmm? alvarlkigt? jag dricker mjölk

razores
2001-12-29, 08:37
hur mycket glutamin kommer det att vara i varje servering?

/Kristian

Petrus
2001-12-29, 21:06
Ursprungligen skickat av db:
<STRONG>från Henriks inlägg på:http:/ /home.admax.net/kolozzeum/ubb/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=4&t=000348 (http://home.admax.net/kolozzeum/ubb/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=4&t=000348)

som sagt, billigare med egen protec+ ;)

/David

[ 28 December 2001: Inlägget har ändrats av: db ]</STRONG>


EISELT: Den "gamla" Protec innehåller 219,4MG L-Glutamin (enligt min batch)
5% extra Glutamin i den nya betyder att det blir 220,497MG i Protec+...Nästan 1,1MG mer.
OBSERVERA!!! 1,1MG extra per GRAM Protein.
3kg´s-burk = 266kr/kg (3,3g extra Glutamin)

Har jag räknat rätt??? I så fall är det inte en ORDENTLIG höjning av Glutaminet som eiselt uttrycker det...
Hoppas jag har räknat fel för en höjning på mer än 30kr/kg så är det int emycket Glutamin...
jag ber om ursäkt om jag har räknat fel, rätta mig i så fall...
Mvh / Petrus

muskelbyggarn
2001-12-29, 22:23
Jag antar att Eiselt har blandat i 5% lglutamin och inte 5% tillägg på det befintliga.

Men som sagt, det enda procenten som går att räkna är på starkölen :D

Vänl,,,
Tobbe

ps. Tinner, vad bryr du dig om det med all fin VP2 :D

ToXY
2001-12-29, 23:00
Jag hoppas du har rätt muskelbyggarn, du har definetivt rätt om Ölen! :D

The Dwag
2001-12-30, 00:19
Asch vadfan innan Protein bomben kom så kosta ju Champion Nutrition ProScore-100 430:- Spänn för 908gram.. bara att bita ihop...

Dock så hoppas jag att du har fel om glutaminet Thinner... annars blir jag sur.

Dock kan så brukar ju en etablerad storsäljande produkt bli billigare eller hålla samma pris då man har större volymer..men men vad vet jag... där jag jobbar är vi Extremt dyra på allt kunderna skriker men betalar endå...för sakerna skall ju vara bra och fungera...då kostar det att hålla kvalitet och kompetens.


Regards // The Dwag
:D

eiselt
2002-01-02, 14:03
Ursprungligen skickat av Kapten Haddock:
<STRONG>Eiselt: Kommer den att innehålla L-Glutamin eller peptidbundet glutamin?</STRONG>


SVAR: L-glutamin givetvis! Dyrare, men enligt oss, även bättre.

/ Henrik

eiselt
2002-01-02, 14:06
Ursprungligen skickat av Tinner:
<STRONG>
EISELT: Den "gamla" Protec innehåller 219,4MG L-Glutamin (enligt min batch)
5% extra Glutamin i den nya betyder att det blir 220,497MG i Protec+...Nästan 1,1MG mer.
OBSERVERA!!! 1,1MG extra per GRAM Protein.
3kg´s-burk = 266kr/kg (3,3g extra Glutamin)

Har jag räknat rätt??? I så fall är det inte en ORDENTLIG höjning av Glutaminet som eiselt uttrycker det...
Hoppas jag har räknat fel för en höjning på mer än 30kr/kg så är det int emycket Glutamin...
jag ber om ursäkt om jag har räknat fel, rätta mig i så fall...
Mvh / Petrus</STRONG>

SVAR: Det hade kunnat vara ett jävligt bra scoop om vi hade varit oseriösa... Du talar om den totala halten glutamin + glutaminsyra. När jag talar om 5% extra glutamin så menar jag 5% av det totala innehållet i gram, d v s 5 gram l-glutamin / 100 gram Protec. Alltså ett ordentligt tillskott av glutamin.

/ Henrik

Petrus
2002-01-02, 14:19
Tack för svaret... Det var det svaret vi alla ville ha... :)
Jag har iofs för mig att du(?) har sagt eller skrivit att glutamin inte tas upp lika bra i kroppen om man tar det tillsammans med protein utan får en bättre effekt om man tar det var för sig... Eller har jag fel?

AJ
2002-01-02, 14:38
Nja... enligt en ganska nyligen publicerad forskningsrapport så visade det sig att ett tillskott av glutamin ökade syntesen och upptaget av "vanligt" protein. Finns mig veterligen inget rapporterat om att protein i sin tur skulle försämra upptaget av glutamin, snarare tvärt om.

Prova medline så hittar du säkert mer läsning om du är intresserad.

Mvh AJ

eiselt
2002-01-02, 14:42
Ursprungligen skickat av AJ:
<STRONG>Nja... enligt en ganska nyligen publicerad forskningsrapport så visade det sig att ett tillskott av glutamin ökade syntesen och upptaget av "vanligt" protein. Finns mig veterligen inget rapporterat om att protein i sin tur skulle försämra upptaget av glutamin, snarare tvärt om.

Prova medline så hittar du säkert mer läsning om du är intresserad.

Mvh AJ</STRONG>

Instämmer.... glutamin har ju visats öka glukogeninlagringen och det är inte helt osannolikt att även inlagringen av aminosyror påverkas.

/ Henrik

Stile
2002-01-02, 17:28
&gt;&gt;Eiselt

Finns det inga planer på att göra lite större förpackningar till bättre pris. Typ 10, 15 eller 20kg:s kartonger?

[ 02 Januari 2002: Inlägget har ändrats av: Stile ]

GhostFace
2002-02-06, 22:39
Var det någon som kom fram till något vettigt om glutaminet inte tas upp lika effektivt om man tar det tillsammans med protein, eller?

:confused:

Bamse
2002-02-08, 09:26
Ingen som har koll på uttalet?

Joachim B
2002-02-08, 09:29
Ursprungligen skickat av Bamse:
<STRONG>Ingen som har koll på uttalet?</STRONG>

Det uttalas "Ejselt".

mangs
2002-02-08, 09:50
Varligger betoningen.
E'jselt eller Ejse'lt? :)

Bobbokrull
2002-02-08, 10:03
Detta borde hamna under avdelningen "viktigt vetande" va? ;)

Stålkrull
2002-02-08, 11:46
Ang. ämnet Eiselt. Var har Henrik tagit vägen? Han hade ofta mycket nyttig information.

//Janne

Joachim B
2002-02-08, 11:52
Henrik har varit på två veckors semester och kom hem denna helg. Han har m.a.o. mycket att göra, dessutom håller han och hans sambo på att flytta.

eiselt
2002-02-11, 12:57
Ursprungligen skickat av Tinner:
<STRONG>Tack för svaret... Det var det svaret vi alla ville ha... :)
Jag har iofs för mig att du(?) har sagt eller skrivit att glutamin inte tas upp lika bra i kroppen om man tar det tillsammans med protein utan får en bättre effekt om man tar det var för sig... Eller har jag fel?</STRONG>


SVAR: Nej det har jag aldrig sagt. Vad jag vet finns det ingen konkurrens i upptaget av aminosyror.

Mvh/
Henrik

eiselt
2002-02-11, 13:00
Ursprungligen skickat av Bamse:
<STRONG>Hur uttalas Eiselt?

Ajselt eller Ejselt?</STRONG>

Hej!
Det rätta uttalet är egentligen Ajselt, men de flesta säger Ejselt. Båda går bra, betoningen ska ligga på första vokalen (ungefär som när man säger mejsel).

/ Henrik

[ 11 Februari 2002: Inlägget har ändrats av: Eiselt ]

Stile
2002-02-11, 13:52
AST har tidigare rekommenderat att man skulle ta glutaminet för sig och protein för sig. Det var ett tag sen men 15 minuter innan proteinet skrev dom. Detta för att få ut så mycket som möjligt av produkterna men det behöver ju inte betyda att det är sämre med mycket glutamin i proteindrinkarna.

Stile
2002-02-11, 14:18
Angående glutamin så finns ett nyare svar av
Paul Cribb (http://www.*******.se/f_s/cribb/december_2001/cribb_fragor_svar_4_december_2001.asp)

[ 11 Februari 2002: Inlägget har ändrats av: Stile ]

muskelbyggarn
2002-02-11, 14:46
En annan intressant sak ang. Glutamin

Glutamin (http://www.*******.com/research/cribb/research_reviews/rr_full_text.asp?rrID=103)

Vänl,,,
Tobbe

gasoliner
2002-02-11, 15:31
&gt;Eiselt -vad är det som gör att olika märken av glutamin kan skilja så mycket i lukt o smak? renheten eller? :confused:

eiselt
2002-02-11, 17:10
Ursprungligen skickat av gasoliner:
<STRONG>&gt;Eiselt -vad är det som gör att olika märken av glutamin kan skilja så mycket i lukt o smak? renheten eller? :confused:</STRONG>

Vi har jobbat med flera olika glutamintillverkare. Det som luktar lite avlopp är Kinesiskt. Halten glutamin har alltid legat bra, men det är något med att tillverkningen inte är helt finjusterad. Det glutamin vi har nu är verkligen på topp och har en annan partikelstruktur än vanligt glutamin (påminner med om kreatin i konsistensen). Det tillverkas genom fermentation och uppfyller USP 24 (amerikanska farmakopén).

/ Henrik