handdator

Visa fullständig version : några ?? ang. Kreatin


Magnus
2001-11-22, 21:30
läste på ett annat forum att den sk "uppladdningsfasen" som man "ska" ta när man kör på kreatin egentligen är helt onöding, tydligen skulle inte kroppen kunna ta upp denna stora mängd av kreatin. ett flertal ansåg att det var onödigt och fick nog med resultat utan att ha kört "Uppladdningen". vad säger ni (är väl många) som kör på kreatin om det?

hur många ggr per dag ska man ta kreatin under uppladdning och under "vanlig" period? kan man blanda ner det efter träning i gainern?

är det stor skillnad på kreatin, ast har ju HSC vad e det för skillnad på det o Eiselt's Explode? vilka märken föredrar ni?

kom med synpunkter o berätta hur ni kör med kreatinet.

/mvh mange

[ 22 November 2001: Inlägget har ändrats av: Magnus ]

leo
2001-11-22, 23:59
Tja det är väl upp till dig att prova. Jag kör med uppladdningsdoser och sen ganska hög dos oxå. Men jag använder det billigaste kreatinet jag hittar, tror alla märken inehåller kreatin så varför ska jag betala yhundralappar extra för att det skall stå tex Twinlab på burken.
Men så e jag oxå en fattig student.

donga
2001-11-23, 08:22
<STRONG>
hur många ggr per dag ska man ta kreatin under uppladdning och under "vanlig" period? kan man blanda ner det efter träning i gainern?</STRONG>

Under uppladdning kan det vara lämpligt att ta 5 gr, 4 gånger de 4-5 första dagarna och sedan då ta 5 gr per dag. Ovanstående är väl ungefär det dom flesta tillverkare rekomenderar och det funkar väl på dom flesta, vissa kan väl å behöva större doser samt vissa mindre... :p Jepp, det funkar fint att blana ned det i gainern, ex. kolhydrater skall väl förbättra upptaget av kreatinet om man lyssnar på AST.

<STRONG>
är det stor skillnad på kreatin, ast har ju HSC vad e det för skillnad på det o Eiselt's Explode? vilka märken föredrar ni?
</STRONG>

I min åsikt kan man väl rakt av dela upp om så här, dåligt kreatin(typ kinesiskt skumt), kreatin blandat med kolhydrater och annat mumbo-jumbo(******* Creatine HSC) samt rent monohydrat(Eiselt samt Fairing).

För att svara på din fråga så är Creatine HSC (http://www.*******.se/produkter/creatine_hsc/creatine_hsc_tech.asp) en blandning mellan kreatin och kolhydrater samt taurin och annat mumbo.

Ex. Eiselt Explode och Fairings kreatin är ett rent kreatin monohydrat med råvarorna från Creapure i Tyskland som har den absolut högsta kvaliten på kreatin...i världen.
Fairing (http://www.fairing.se/kreatin.htm)
Eiselt (http://www.eiselt.se/produkter/explode.htm)

<STRONG>
kom med synpunkter o berätta hur ni kör med kreatinet.
</STRONG>

Jag föredrar rent monohyrat, kolhydrater kan jag käka vid sidan om. Sen rekomenerar jag dig att välja ett mikroniserat kreatin av hög kvalitet eftersom att man slipper dricka ett kilo sand i botten av glaset då. :D

Annars är det bara att prova sig fram för bästa resultat...

Lycka till...

[ 23 November 2001: Inlägget har ändrats av: donga ]

Stile
2001-11-23, 08:32
Man behöver inte uppladdnigsfasen men då tar det istället 3-4 veckor innan du är "fylld". Om man kör en uppladdningsfas så har du full effekt av kreatin efter någon vecka så det är därför enligt min mening bättre med en uppladningsfas.

Jag har nu använt kreatin i ca 10 månader utan uppehåll. Jag har änvänt 5gr tills för lite över en månad sen då jag ökade till 10 gram och när jag ökade dosen ökade jag igen i vikt, och fick ännu lite fylligare muskler.

Paul Cribb på *******.se har skrivt en två artiklar om kreatin som är läsvärda. Man behöver inte cykla kreatin som många påstår, man kan köra det för jämnan.

muskelbyggarn
2001-11-23, 10:38
Skall bara tillägga att vad jag vet så har Cribb ändrat sig i den ståndpunkten. Den senaste studien han genomförde visade på att cykla kreatinet är bättre. Han föreslår två alternativ till cykling. 6-8 veckor med kreatin, uppehåll i antingen 2 veckor och en uppladdning på 3 dagar eller ett uppehåll på 4 veckor med 6dagars uppladdning.

Mer om detta kommer i en framtida artikel.

Mvh
Tobbe

Stile
2001-11-23, 11:34
Ursprungligen skickat av muskelbyggarn:
<STRONG>Skall bara tillägga att vad jag vet så har Cribb ändrat sig i den ståndpunkten. Den senaste studien han genomförde visade på att cykla kreatinet är bättre. Han föreslår två alternativ till cykling. 6-8 veckor med kreatin, uppehåll i antingen 2 veckor och en uppladdning på 3 dagar eller ett uppehåll på 4 veckor med 6dagars uppladdning.

Mer om detta kommer i en framtida artikel.

Mvh
Tobbe</STRONG>

Nja, jag såg att han menade att man kunde ha nytta av cykling om man ville komma förbi platåer och tex. inför tävlingar men annars så var det inte nödvändigt. Detta skrev han i oktober har jag för mig.

Petrus
2001-11-23, 11:42
Bestämm er nu... Jag hämtar mitt paket från Muskelbyggarn om ett par timmar... :D :D :D
Hurry up!!!

eiselt
2001-11-23, 11:59
Vad jag vet finns det bara en studie som har gjort på kreatin och dextros och den mätte bara plasma creatinet och hur mycket som utsöndardes med urinen. Kan ha fel, det kanske finns fler studier. Om inte, så är det sorgligt att kosttillskottsföretagen försöker få kunderna att betala en massa pengar för dextros. De övriga ämnen som finns i kreatinblandningarna är nog ganska onödiga och det finns inga studier som visar att de har effekt på kreatinupptaget, även om man kan få ett annat intryck när man läser ASTs hemsida...

"Creatine HSC’s innovative “Hyper-Saturation Creatine Complex” incorporates pure HPLC creatine monohydrate with an integrated bio-energetic ATP support system, a dual-phosphate / taurine matrix, unique sodium / creatine mediators and DGC™ (high-glycemic-index dextrorotatory glucose crystals) to help facilitate a desired creatine “Hyper-Saturation” effect. Through this “Hyper-Saturation” effect, Creatine HSC delivers over 87% more creatine to your muscles than creatine monohydrate alone. And it doesn’t stop there . . . "

Det måste vara ett riktigt suuuuperduper mirakelkreatin? :D

/ Henrik

muskelbyggarn
2001-11-23, 12:00
&gt;Stile

Detta har jag fått veta via diskussionschaten vi deltagare (MAX-OT tävlingen) har varje vecka 02:00. Där deltar Cribb, Deila, Skip, Willet mfl. och lär ut sina kunskaper. Han kommer att publicera en studie han genomfört med HSC och VP2 och de resultat det blivit + de slutsatser han drar.

Så det kommer artiklar, när törs jag inte lova då det brukar ta tid att sammanställa allt.

muskelbyggarn
2001-11-23, 12:04
Ja du Henka, jag måste nog faktiskt hålla med dig lite grann i varje fall :D
HSC blandningen fungerar bra, men något överdriven produktinfo kanske.
Att det i grund och botten stämmer, det tror jag, men superlativen drar iväg ibland. Det är Deilas sätt att skriva på och framförallt jänkares sätt att marknadsföra sina produkter.

Vi här i Sverige är lite mer konservativa och är sparsamma med superlativen :D (förutom några då...)


Vänligen
Tobbe

EvilEd
2001-11-23, 12:10
Som jag har fattat det som så är en av anledningarna till att man skall cykla kreatinintagen till för att kroppens egen kreatinproduktion inte skall stagnera och avta allt för mycket. Kroppen anpassar sin kreatinproduktion med tiden.

Vad händer den dagen en kille som tuggat kreatin konstant i 1 år lägger av med sitt kreatinintag?

eiselt
2001-11-23, 12:18
Tobbe: Ja, det är typiskt amerikanskt. De ska jämt vara värst. Säkert inget fel på produkten, men det blir lite minus i deras trovärdighet.

EvilEd: Det beror nog lite på hur man tar kreatinet och i vilka doser. Jag tror att en liten dos direkt efter träning kan ses som "ersättningsterapi" och då inte direkt påverkar den egna syntesförmågan. Men att ta höga doser påverkar med största sannolikhet den egna produktionen, men det är nog ganska snabbt övergående och kanske inte ens något man märker själv.

/ Henrik

Stile
2001-11-23, 13:39
&gt;&gt;Muskelbyggarn
Okej, jag väntar ivrigt på Cribbs nya rön. Jag tror att man kan köra kreatin året runt med bra resultat men att cykling då förmodligen är bättre???
Kanske skulle man göra ett uppehåll på 2 veckor ganska omgående då nu efter 10 månaders användning. :D

Molle
2001-11-25, 03:36
Ursprungligen skickat av BigLeo:
<STRONG>Tja det är väl upp till dig att prova. Jag kör med uppladdningsdoser och sen ganska hög dos oxå. Men jag använder det billigaste kreatinet jag hittar, tror alla märken inehåller kreatin så varför ska jag betala yhundralappar extra för att det skall stå tex Twinlab på burken.
Men så e jag oxå en fattig student.</STRONG>

LEO har rätt tycker jag. Kör själv på Protein 13 !!!