handdator

Visa fullständig version : Omega-3 och varför


wormskin
2004-08-26, 14:40
Vilka är egentligen de dokumenterade positiva effekterna av att trycka i sig Omega-3 och fiskolja?
Jag har läst att fiskoljan exempelvis kan (teoretiskt) öka syresättningen eftersom den påverkar viskositeten hos blodet.
Vad mer? Fettförbränning?
Läste (detta var iofs på *******, men ändå) att studierna som var utförda på på råttor då de proppades med tillskott av fiskolja och visade en förmisnkad fettprocent. Testerna var utformade så att c:a 60% av deras energibehov tillgodogavs av fiskoljan, och om man skulle omsätta det här till människor vet jag inte hur många baljor man blir tvungen att dricka om dagen...

Anyone?

Sverker
2004-08-26, 15:07
De possitiva effekterna av Omega-3 redovisades redan på 70-talet när man jämförde frekvensen av hjärtinfarkt, blodtryck, blodfetter mm hos befolkningen på Grönland med befolkningen bosatt i Köpenhamn.

Hur Omega-3 fungerar finns här:

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=6278

Nu är det inte lämpligt att få 60 % av energin från fiskfett pga att det blir FÖR mycket fleromättat fett. De röde pölserna i Köpenhamn är också olämpliga men på ett annat sätt.
De är så goda :D