handdator

Visa fullständig version : Grymt tips!:D


cez
2004-08-22, 16:46
Om ni inte redan testat så köp djupfryst torskfilé så jävla bra! Skit gott, grovt mycket protein så gott som inget fett o kolhydrater, mycket vitaminer o mineraler och det bästa är att man bara kör det 3min i micron så är det klart och jävligt mycket godare än tonfisk! :D

Yxel
2004-08-22, 16:49
Nja, köper inte torsk, den blir utfiskad som det är nu...
(Men gott är det)

cez
2004-08-22, 16:54
Tänk så här: Om inte du äter den gör jag det!

supremo
2004-08-22, 17:02
Prova Alaskan Polloc.
Snäppet godare enligt mig!

cez
2004-08-22, 17:06
Är det också torsk lr?

Kan passa på att slinka in en fråga: Vad har Torsk för II? För nu när jag ätit det känner jag mig lite uppsprungen nästan:P Typ som efter vassle, kan det stämma eller är jag helt ute och cyklar(hoppas det)?

Prankie
2004-08-22, 17:07
Same shit men billigare.

Grahn
2004-08-22, 17:10
Alaskan pollok är inte lika utfiskad som vår torsk, ännu, vilket är väl den stora skillnaden. Såvitt jag vet iaf...

Föredrar Lax

Köttbullen
2004-08-22, 17:12
Fisk :laugh:
Kykling :laugh:
Kött :hbang:

Trytter
2004-08-22, 17:20
Fisk :laugh:
Kykling :laugh:
Kött :hbang:
Sojabönor!! :hbang: :thefinger

Trance
2004-08-22, 17:27
Fisk :laugh:
Kykling :laugh:
Kött :hbang:

Men när mamma in lagar köttbullar åt dig varje dag så kanske du upptäcker andra maträtter här i livet.

[Edit] in skall ju vara inte, som spelade på att när man växer upp så lär man sig ofta äta fler rätter. Dessutom är ju hela argumentet rätt lustigt i och med varför skulle inte fisk eller kyckling vara kött. Antar dock att han menade ko eller gris. ;)

King Grub
2004-08-22, 17:28
Men när mamma in lagar köttbullar åt dig varje dag så kanske du upptäcker andra maträtter här i livet.

Köttbullar. ;)

Jakobbus
2004-08-22, 19:13
det bästa är att man bara kör det 3min i micron
Hur ska man göra? Min torsk från euroshopper ligger inplastad i en pappersförpackning, kan man köra in hela skiten?

Yankeee
2004-08-22, 19:20
Hur ska man göra? Min torsk från euroshopper ligger inplastad i en pappersförpackning, kan man köra in hela skiten?

Ja, lägg in den med ditt sunda förnuft.

blekfet2
2004-08-22, 19:34
kika i torskfilén du köper....om du märker av nå som liknar hål i fisken så kan jag berätta att det är "gångar" som maskar lämnat efter sig..

smakens va!

:love:

Yankeee
2004-08-22, 19:38
kika i torskfilén du köper....om du märker av nå som liknar hål i fisken så kan jag berätta att det är "gångar" som maskar lämnat efter sig..

smakens va!

:love:

Källa?

King Grub
2004-08-22, 19:44
kika i torskfilén du köper....om du märker av nå som liknar hål i fisken så kan jag berätta att det är "gångar" som maskar lämnat efter sig..

smakens va!

:love:

http://pages.prodigy.net/indianahawkeye/newpage11/9.gif

Callister
2004-08-22, 20:04
http://instagiber.net/smiliesdotcom/contrib/turb/therock.gif

Löjtnant Blank
2004-08-22, 20:18
Det roliga med sådana här vandringssägner är att man aldrig vet om berättaren är allvarlig. Maskar i torsken? Please! Jag har jobbat på diverse fiskindustrier och jag har aldrig stött på mask i en enda fiskfilé. I magsäcken på fisken kan det givetvis finnas mask om den är fångad i öppet vatten, men hur masken ska leta sig ut i köttet förstår jag inte. Allt inkråm skärs ut med en handrörelse och sugs ut i stora behållare i en annan lokal. Det är kliniskt rent i rens- och filéhallarna, de spolas grundligt två gånger om dagen, minst. Oftast innan varje rast.

Prankie
2004-08-22, 20:39
SPela roll, maskar innehåller minst lika mycket protein som fiskar om inte mer. Mer protein för pengarna. :D

Trance
2004-08-22, 21:27
kika i torskfilén du köper....om du märker av nå som liknar hål i fisken så kan jag berätta att det är "gångar" som maskar lämnat efter sig..

smakens va!

:love:

Jag hörde att det var likmaskar från Magaluf!!!

Whey
2004-08-22, 22:36
Alaska pollock tillhör torskfamiljen. Den är förvillande lik torsken med sina tre ryggfenor och skäggtöm. Emellertid har den oftast en jämnare brun- eller olivgrön färg. Alaska pollock når sällan en längd över 90 cm och maxvikten ligger på ca 1,4 kg. Den är Stilla Havets motsvarighet till vår egen torsk och lever utmed den amerikanska västkusten och den asiatiska östkusten. Grunda vatten är dess vanligaste hemvist och den fiskas oftast på ett djup av 50 till 200 meter. Alaska pollock leker på våren. Äggen flyter fritt i havet och larverna är frisimmande efter kläckning. I likhet med hokin är det en art som har en snabb genarationsväxling, dvs den växer snabbt och blir tidigt könsmogen.

Mycket av fisken bereds direkt på fartygen och landas som frysta produkter. Arten är populär till fish-and-ships och rom från alaskan pollock är mycket eftertraktad. Ett av världens största fisken sker just på Alaska pollock. Stora fiskenationer är Japan, Korea, Amerika och Ryssland.

----------------------------------------

Inte lika utfiskad som torsken, vilket märks på priset. Smaken är i stor sett densamma, men det är nog väldigt individuellt.

Diana
2004-08-22, 23:15
torsk!! känns som de va evigheter sen ja käkade de, på den tiden(hmm, typ 3-4år sen)när den va svindyr- omkr 50kr för en liiten förp. nån som vet va den ligger på i dagsläget för ca pris?

paranoid
2004-08-22, 23:39
Torsk innehåller väl inte så mycket protein? Max 15 g per 100 g om jag inte minns helt fel..?

Yankeee
2004-08-22, 23:55
Torsk innehåller väl inte så mycket protein? Max 15 g per 100 g om jag inte minns helt fel..?

17g om man ska vara exakt. Men allt kött ligger ju runt 20g, du får väl äta en bit extra när du äter torsk ;)

blekfet2
2004-08-23, 05:16
men gud. vem har kört upp pinnar i era arslen då (inte alla dock =) )...hur är det med humorn?

King Grub
2004-08-23, 06:01
men gud. vem har kört upp pinnar i era arslen då (inte alla dock =) )...hur är det med humorn?

Humorn bör förläggas till Allmänt. Här är vi gravallvarliga. ;)

Yankeee
2004-08-23, 12:46
men gud. vem har kört upp pinnar i era arslen då (inte alla dock =) )...hur är det med humorn?

Med tanke på att det inte verkade som ett skämt och att det inte var roligt så är det svårt att tro att du skämtade. Men men....

blekfet2
2004-08-23, 15:32
=)....

Tolkia
2004-08-23, 21:16
Köp sej eller, som nämnts tidigare, pollock istället för torsk; inte lika utfiskad och smakar ungefär likadant. Lite gråare i färgen är den förvisso, men är man så känslig att man stör sig på det fixar man nog inte burktonfisk heller ...

Numero1
2004-08-25, 14:11
Tips på smaskiga recept?