handdator

Visa fullständig version : Bästa "kryddan"?


Callister
2004-08-22, 14:07
Vad tycker ni, alltså salt, peppar, salsa sås? Ketchup?
Alltså något man tillsätter på en maträtt, själv avgudar jag Soya. :angel:

abjorn
2004-08-22, 14:12
Ketchup :hbang: Sen om det är den bästa var en annan sak

Prankie
2004-08-22, 14:13
Cayanne peppar så klart.

christian
2004-08-22, 14:13
tabasco, peppar och stark chilipeppar. *mums*

Edit: Numero uno är ju givetvis hungern... :eating:

Grahn
2004-08-22, 14:17
Chili!

King Grub
2004-08-22, 14:23
Kanel, vitlök, peppar.

Inte tillsammans.

kim
2004-08-22, 14:27
blanda ketchup och chili :)

christian
2004-08-22, 14:29
blanda ketchup och chili :)

Chilisås heter det och säljs av de flesta större tillverkare..
:angel:

Grahn
2004-08-22, 14:30
Vitlök är mums det med, håller med Grub.

Callister
2004-08-22, 14:34
Kanel. http://mindscraps.com/s/cwm/3dlil/rolleyes.gif

King Grub
2004-08-22, 14:39
Kanel. http://mindscraps.com/s/cwm/3dlil/rolleyes.gif

Gröt utan kanel = :nono:

Kaneläpplen = himmelskt.

Risgrynsgröt = ett måste.

Ugnsbakade bananer med kanel = yum yum!

ossie
2004-08-22, 14:40
Vitlök är numero uno, går att använda till mycket

kim
2004-08-22, 14:43
Chilisås heter det och säljs av de flesta större tillverkare..
:angel:


Nu ska vi inte vara såna gick upp för ett litet tag sedan och är lite halvt yrvaken :D

tejpis
2004-08-22, 14:55
Vitlök är magnifico. Ketchup fungerar till det mesta också!

bubbe
2004-08-22, 15:07
sambal olek!!!!

lägg två teskedar på pastan, superhot :devil:

Nannis
2004-08-22, 15:13
Senap - och stark sådan

Yankeee
2004-08-22, 15:35
Blir kanel för del också.

Mons
2004-08-22, 15:42
Kanel och vitlök.

Grisen
2004-08-22, 16:19
Salt såklart! Färsk basilika, går väl egentligen under beteckningen kryddgrönt men det är likväl en krydda, och svart- och vitpeppar.

Johan
2004-08-22, 16:53
Svartpeppar används flitigt på de flesta kött produkter.
Chilisauce är också väldigt gott på pasta.

Evensar
2004-08-22, 16:59
Vitlök och timjan

T-train
2004-08-22, 17:21
sambal olek!!!!

lägg två teskedar på pastan, superhot :devil:


Det är gottigt..går att ha till det mesta;-) o sedan gillar jag vitlök i mängd!

alyosha
2004-08-22, 18:04
Vegeta!

maccan_sth
2004-08-22, 18:08
Vitlök och basilika (gärna tillsammans!)
By the way, ketchup är inte är krydda utan en barbarisk uppfinning som borde försvinna från den civiliserde delen av världen ;)

Zozza
2004-08-22, 18:41
maccan: Pasta utan ketchup? ALDRIG! :)

Löjtnant Blank
2004-08-22, 19:28
Kött- och grillkrydda, Tabasco.

Callister
2004-08-22, 20:06
Soya! http://instagiber.net/smiliesdotcom/contrib/ed/urg.gif

Yooo
2004-08-22, 21:51
Vitlök utan tvivel, men cayenne och curry är inte dumt det heller.

Whey
2004-08-22, 22:15
Skriver topp 6 i två kategorier, kanske missar några p.g.a. stress eller glömska men på ett ungefär är det såhär...

Kryddor:
1. Kanel
2. Chilipeppar
3. Vitlök
4. Örtkryddor i allmänhet
5. Orientaliska kryddmixar i allmänhet
6. Starka kryddor i almänhet

Såser e.t.c.
1. Soja
2. Balsamvinäger
3. Heinz Chilisås
4. Sötsur sås
5. Ketchup
6. Sweet-Chilisås

Jax
2004-08-22, 23:13
Fett

Diana
2004-08-22, 23:24
:love: örtagård :love:

curry
kanel
lökpulver/löksalt
salt?
(inte i ordning)

+DOLMIO pastasås me vitlök- ett måste i dessa grilltider!

paranoid
2004-08-22, 23:34
Beror helt på vad för sorts mat man lagar, men rent generellt är nog vitlök, svartpeppar och salt svåra att vara utan.

Whey
2004-08-23, 09:21
Fett
Smakar väl inte så mycket i sig, men är nödvändigt för att få ut smaken ur många kryddor...

Jax
2004-08-23, 09:42
Nä det smakar inte så mycket i sig, men det förhöjer alla andra smaker, dessutom blir det mycket fin energi av det.

Annars är det salt, svartpeppar och vitlök som är favoritkryddor. Curryn används också rätt flitigt om det är kyckling som tillagas. Och sen är ju färska örtkryddor inte fel heller.

Johan1986
2004-08-23, 14:10
1. HP sås och vitlök
2. Svartpeppar och rosmarin
3. Olika örtblandningar

B-jay
2004-08-23, 15:00
Thailändsk Grön eller röd curry :eating:

Whey
2004-08-23, 15:26
Nä det smakar inte så mycket i sig, men det förhöjer alla andra smaker, dessutom blir det mycket fin energi av det.

Annars är det salt, svartpeppar och vitlök som är favoritkryddor. Curryn används också rätt flitigt om det är kyckling som tillagas. Och sen är ju färska örtkryddor inte fel heller.
Det enda tråkiga är att smör är så mycket godare än olja...

Jax
2004-08-23, 16:02
Det enda tråkiga är att smör är så mycket godare än olja...
Beror på vad man tillagar. Olivolja kan vara en riktig höjdare ibland, men smör är riktigt smarrigt. Vispgrädde också =)

Tomas W
2004-08-23, 21:40
Grillkrydda har ni glömt! Kan man använda på allt och det blir alltid gott :)

aGGe
2004-08-23, 23:35
Heinz Chili Ketchup och GRILL KRYDDA

LunaSpice
2004-08-23, 23:57
Vitlök, peppar, örtsalt.

no1fitness
2004-08-24, 03:55
Soya är gott, likaså potatis-och pommes frties krydda och buljongtärning använder jag ganska ofta.
Vitlök äter jag ALDRIG. Uschamejen... :nono:

Numero1
2004-08-25, 14:38
Top 3 just nu:
Kanel
Tabasco
Citron

Så fick jag med en krydda en sås och en grönsak ;)

Numero1
2004-08-25, 14:39
Du glömde Ajvar ;)