handdator

Visa fullständig version : Rosta bröd?


Rataxes
2004-08-12, 19:03
Påverkas GI och II av rostning? Vet att traditionellt rostbröd inte är speciellt bra till att börja med, men om man tar något hyfsat nyttigt och kalorifattigt fullkornsbröd med stor andel surdeg och rågkärnor och stoppar in i brödrosten, blir det sämre då?

King Grub
2004-08-12, 19:04
Varken GI eller II ändras signifikant. Något uppåt, men inte så det gör någon praktisk skillnad.

"3 products were tested in vitro and in vivo: white bread (WB), french toast obtained from the same white bread (FT) and french toast enriched with bran (BFT)... Neither the toasting process nor the presence of wheat bran had any major effect upon hyperglycemia and insulin secretion in the healthy subjects studied."

Diabete Metab. 1988 Mar-Apr;14(2):92-6.

Rataxes
2004-08-12, 19:12
Ah, utmärkt. Tackar.

Diana
2004-08-12, 19:13
de enda negativa me att rosta "nyttigt" bröd e ju att de skivorna oftast e mkt tunnare och kompakta så om de halkar lite åt sidan i rosteriet så åker de ner o fastnar därunder o ligger därnere o glöder o har sej :nono:

Jakobbus
2004-08-12, 20:57
de enda negativa me att rosta "nyttigt" bröd e ju att de skivorna oftast e mkt tunnare och kompakta så om de halkar lite åt sidan i rosteriet så åker de ner o fastnar därunder o ligger därnere o glöder o har sej :nono:

mmmm, så blir det nog i alla brödrostar... :angel:

förlåt... nu ska jag vara snäll :)