handdator

Visa fullständig version : God äggröra!


Matte_Maiden
2004-08-12, 18:16
200 gram minimjölk (2 dl)
200 gram äggvita (6 st)
20 gram ägggula (2 st)
20 gram fiberberikade havregryn
1 skvätt olivolja att steka i

Rör ihop allting med en visp och stek sedan!

Runt 330 kcal blir det med drygt 30 gram protein!

:eating: :eating: :eating: :eating: :eating:

King Grub
2004-08-12, 19:51
Jag brukar göra pannkakor på något liknande sätt, men med mosade bananer i också och mycket mer havregryn, och utan mjölk. Helt delikat.

Matte_Maiden
2004-08-12, 20:10
Jag brukar göra pannkakor på något liknande sätt, men med mosade bananer i också och mycket mer havregryn, och utan mjölk. Helt delikat.

Du kan väl skriva ut ett ungefärligt recept? Vore mycket uppskattat! :hbang:

King Grub
2004-08-12, 20:30
200 gram äggvita
20 gram äggula
110-125 gram havregryn
150-200 gram mosad, väl mogen banan

Räcker till två pannkakor. Dubbla allt vid behov, för fyra stycken. Rör ihop klabbet och stek på båda sidor av pannkakan tills gyllenbrun.

Matte_Maiden
2004-08-12, 20:37
200 gram äggvita
20 gram äggula
110-125 gram havregryn
150-200 gram mosad, väl mogen banan

Räcker till två pannkakor. Dubbla allt vid behov, för fyra stycken. Rör ihop klabbet och stek på båda sidor av pannkakan tills gyllenbrun.

Har du inget mjölk eller liknande i? Blir det inte jäkla torrt då?

King Grub
2004-08-12, 20:38
Har du inget mjölk eller liknande i? Blir det inte jäkla torrt då?

Nej och nej. Bananen gör dem hur saftiga som helst.

Matte_Maiden
2004-08-12, 20:39
Nej och nej. Bananen gör dem hur saftiga som helst.

Okej! Blir att prova det där någon dag!

skaparn
2004-08-13, 07:03
en fråga kring äggrörorna/pannkakan:
Kan man ta hela äggen istället? Jag känner mig lite för snål för att slänga gulan från 4 ägg och kommer inte på vad jag ska ha bara gulor till.

B-jay
2004-08-13, 11:53
Nej och nej. Bananen gör dem hur saftiga som helst.


Pannkakorna är helt suveränt goda! :eating:

King Grub
2004-08-13, 14:24
en fråga kring äggrörorna/pannkakan:
Kan man ta hela äggen istället? Jag känner mig lite för snål för att slänga gulan från 4 ägg och kommer inte på vad jag ska ha bara gulor till.

Mina blir i alla fall sämre med för många gulor. Otäck konsistens. Det är enda anledningen till att jag uteslutit några.

emlo
2004-08-13, 14:48
en fråga kring äggrörorna/pannkakan:
Kan man ta hela äggen istället? Jag känner mig lite för snål för att slänga gulan från 4 ägg och kommer inte på vad jag ska ha bara gulor till.

Smörkräm eller hårinpackning kanske? Men kombinationen skulle nog vara mindre lyckad... ;)

platniklas
2004-08-15, 16:12
en fråga kring äggrörorna/pannkakan:
Kan man ta hela äggen istället? Jag känner mig lite för snål för att slänga gulan från 4 ägg och kommer inte på vad jag ska ha bara gulor till.

Stek och lägg på macka el. i kylen för att senare lägga på macka ?



Vänligen Niklas.

stybb
2004-08-17, 13:40
Om man gör ett jääätte lass av smeten..undantaget från havregrynen.. hur länge klarar den sig i kylen?

stybb
2004-08-17, 15:02
Bump

Edde_1
2004-08-22, 07:43
Perfekt, nu vet jag vad jag ska göra med min 5-liters dunk äggvita :thumbup:

Dymion
2004-08-29, 19:10
Perfekt, nu vet jag vad jag ska göra med min 5-liters dunk äggvita :thumbup:

Vart köpte du en 5liters dunk & vad kostade den?

goatass
2004-08-30, 20:14
Grub: Vad Steker man pannkakorna i när man kommer till den fasen?

Spiffy
2004-09-02, 17:45
Stekpannan :confused:

Äggulorna vispar man ju upp med socker såklart.
Tokigt gott, mindre nyttigt kanske.

King Grub
2004-09-02, 18:10
Stekpannan :confused:

Precis: stekpannan. :)

Eventuellt stekfett får du avgöra själv, både om och vilket.

Edde_1
2004-09-02, 19:19
Vart köpte du en 5liters dunk & vad kostade den?
Genom en restaaurangleverantör. Kostar 100 kr :thumbup: