handdator

Visa fullständig version : salmonella i frysen


Fugitive
2004-08-12, 15:56
Dör salmonellabakterier i frysen?

Jag vet att de dör vid 60-80 graders värme men de lär ju va ganska döda om man köper fryst kyckling t.ex?

Bara en fundering jag har :)

King Grub
2004-08-12, 16:00
Salmonellabakterien kan överleva ett par månader i frysen.

Fugitive
2004-08-12, 16:03
Salmonellabakterien kan överleva ett par månader i frysen.

:eek: Fifan! Sega rackare de där ;)

Diana
2004-08-12, 16:23
har hört att de går in i sömnstadie/ide i kyla men borde de inte finnas en kall gräns för va de klarar av oxå eftersom de finns en varm-gräns? då skulle man ju kunna öka kylan i frysen ett tag för o va på den säkra sidan om man köpt kyckling tex. från nån skummis affär..

Sverker
2004-08-12, 17:57
Nej, nej, nej !

Salmonella och alla andra bakterier klarar av en djupfrysning. Desto kallare desto bättre eftersom vattnet ligger fullständigt fruset vid -24 och där under.


Parasiter, dynt och andra "större" djur dör däremot i frysen på 14 dagar.

Diana
2004-08-12, 18:59
de va synd! men nu fick man iaf den funderingen ur världen.. :)