handdator

Visa fullständig version : Frågor angående smith och maskiner.


Kongo De Lux
2004-08-04, 22:39
Hej.

Jag började med styrketräning för ca 2 månader sedan och träningen har utvecklats till ett gift för mig. Mår bättre än någonsin och har fått ökat självförtroende.

Styrketräning var något helt nytt för mig och jag har fått ovärderlig hjälp från detta forum. Tack alla. :thumbup: Nu till min fråga och första inlägg på forumet.

Jag har lagt märke till att de flesta själva kör och rekommenderar olika övningar som använder fria vikter. Jag som nybörjare känner ibland att jag har problem med vissa övningar och har hittills i stor utstäckning använt olika masiner som finns på gymet. Vad anser ni om dessa maskiner? Ger de en lika bra träning som fria vikter?

Vidare känns det inte helt stabilt när jag kör bänkpress och lutande bänkpress. Jag tränar dessutom solo och har ingen hjälp vid övningarna. Pga detta har jag hittills tränat bänkpress i smith. Ger det lika bra resultat eller borde jag byta till "vanlig" bänkpress? Vad finns det för nackdelar?

Arnesson
2004-08-04, 22:46
Om du kännder att du är osäker på en övning, så är det bara att fråga nån "stor" kille på gymmet. Jag brukar fråga om folk kan kolla på mig när jag gör nya övningar och bedömma om jag gör rätt och så. Bara onödigt att göra fel och ev. dra på sig en skada. :)

JAM
2004-08-05, 00:00
Provat sökfunktionen? ;)
• http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=6192&highlight=maskiner+%22fria+vikter%22
• http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=626&highlight=maskiner+%22fria+vikter%22