handdator

Visa fullständig version : Glutamine


Tobbeone
2001-12-06, 16:52
Någon som vet(troligen,ja) som vet den exakta skillnaden mellan de olika glutaminesorterna tex L-Glutamin, Glutamine peptit eller vad de heter, ni förstår nog... Tack på förhand för hjälpen!

Peter
2001-12-06, 17:18
Försökte reda ut det någon gång i somras. Skillnaden är nog inga problem men att fatta men vad som var bäst fick vi nog ingen vidare klarhet i.

Här är länken:
http://home.admax.net/kolozzeum/ubb/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=4&t=000037

Peter

Pelle Läpp
2001-12-07, 19:19
Glutamin Peptid tas effektivt upp av muskeln utan att förbrukas av tunntarmen, så det så.
Köp Glutamin med peptit annars måste du käka en hel del Glutis om det ska göra någon nytta (det mesta försvinner på "vägen" så att säga).

Petrus
2001-12-07, 20:36
Med Glutamin-peptides innebär det att du måste äta mer av det än av rent Glutamin för att få i dig samma mängd Glutamin. Dessutom är det mycket dyrare... Om du tar ett rent Glutamin tillskott kommer inte sås tor del av det att gå förlorad i tunntarmen att det är värt att köpta Peptides. OM du tar peptides kommer ju armarna att ta Glutaminet från musklerna istället för att sno åt sig en del av det närm man tar det... ;)
Köp rent, det funkar bäst i längden.
Mvh

mane
2001-12-09, 23:45
jag håller med pelles läpp
glutamin peptid funkar bäst!
tarmen e en stor förbrukare av glutamin men glutamin peptid har speciella upptagningsmekanismer och går därför inte till spillo ett annat sätt att få glutamin e OKG men det e ganska dyrt

eiselt
2001-12-11, 10:33
Den som talar om svinn i tarmarna vid glutaminsupplementering vet inte riktigt vad han talar om. Faktum är att vid katabola tillstånd är tarmcellerna det organ som har störst behov av glutamin. För att tillgodose detta behov tas glutamin antingen från kosten eller musklerna. Genom att ta rent l-glutamin mättar man tarmcellernas behov på ett direkt och effektivt sätt, så att det befintliga glutaminet i muskelproteinerna och resterande glutamin (utöver tarmbehovet) kan användas för muskelproteinsyntes. Detta styrks även av det faktum att det enbart är vid katabola tillstånd som glutamin kan vara en "tillfälligt essentiell" aminosyra då det är tarmen och möjligen immunförsvaret som står för den största förbrukningen. I blodet och muskelvävnaden är glutamin sällan en bristvara, eftersom glutamin kan bildas från glutaminsyra, som är den rikligast förekommande aminosyran i de flesta proteiner.

De glutaminpeptider som finns på marknaden idag är bara mjölkproteiner med extra hög halt glutamin och det är därför de är så billiga. I framtiden kommer det att lanseras dimerer som glutmylcystein och glycylglutamin som är mer effektiva, men än så länge är de för dyra (särskilt med tanke på att l-glutamin är bättre). Skulle kunna tänka mig att en bladning mellan 50% l-glutamin och 50% glycylglutamin kunda vara bra eftersom man då är helgarderad.

/ Henrik

muskelbyggarn
2001-12-11, 11:12
Håller med mr. Eiselt.

Det snackas om att tunntarmen tar upp den största delen av l-glitamin vid ett intag, men det är bara bra !

L-Glutamin är inte ett "primärt" tillskott som ex. kretin är. Vid intag av kreatin så ökas kreatinmängden i muskelcellerna pga. att kreatinet har tillförts. Med ett glutamintillskott så tillgodoser du först de inre organ som använder l-glutamin ex. tarmarna, men det som då händer är att det slipper tas glutamin från vårt kära muskelprotein för att tillgodose de andras behov. I den bemärkelsen är glutamintillskott "sekundärt".

Så att tjaffsa om glutaminpeptid är bara ett försäljningstrick för att kunna få ut mer pengar för en produkt...
Nu har jag varit elak mot vissa :D så jag får väl vara elak mot mig själv och säga att det är nästan likadant med sk. kreatintransporters eller "andra och tredje generationens kreatin". Ett sätt att få ut mer pengar för en produkt.


Eiselt, rätta mig gärna om jag har fel !


Mvh
Tobbe

Fairing
2001-12-11, 13:15
Herr Eiselt, Glutamin Peptid kommer väl ifrån Hydrolyserat Veteprotein och inte mjölkprotein.
Det finns även olika Hydrolyserings grader på Glutamin peptiden.Ju lägre grad av hydrolys desto billigare.

Vi saluför både L-Glutamin och Peptid så jag kan vara opartisk och säga att PEPTIDEN FUNGERAR BÄTTRE.Tarmar och upptag hit och dit men praktiskt så är peptiden BÄTTRE.

NU ORKAR JAG INTE MED FLER GLUTAMIN ELLER KREATINFRÅGOR, SÖK EFTER GAMLA INLÄGG PÅ FORUMET. ;)
/Lasse

mane
2001-12-11, 14:34
på fredrik pauluns hemsida kan man läsa om det http://www.paulun.com.vegasys.net/ask_m.php

han skriver kortfattat att 90% av glutamin komsumeras av tunntarmen. att undersökningar e gjorda på sjuka människor men kan ha en positiv effekt på tränande. men att det e effektivare att ta det när det e bundet till nån ämne t ex OKG eller glutaminpeptid.
i en annan artikel lite längre ner på sidan säger han att man inte behöver glutamin om man äter tillräkligt med protein. :)

P.S jag har för mig att jag läste i AST att glutamin utvinns från korn :D
AST säger att glutamin e bättre än gutaminpeptid :)

Bamse
2002-04-21, 18:06
Fairing: Du rekommenderar med andra ord ditt Anticatabolic Acid före ditt L-glutamin?