handdator

Visa fullständig version : Nyttigt o äta råa ägg?


Köttbullen
2004-07-26, 17:45
Jag har hört ägg är bra att äta efter man tränat,
åt ett par råa ägg i går , smaka rätt otäckt.

Är de nyttigt o äta råa ägg?
Rent hälsosamt , där e väl inte bakterier o sånt?

Man vill ju inte förvandlas till en kykling.

King Grub
2004-07-26, 18:06
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=27535

Skall du använda äggprotein som proteinkälla efter träningen skall det vara äggvitan.

Köttbullen
2004-07-26, 18:30
Nej åt de mest för jag var hungrig , hitta inget annat.

De smaka bara så äkligt , så jag blev lite orolig.

Johan
2004-07-26, 18:31
Du kan ju alltid steka dom eller koka dom, förstår inte varför folk trycker i sig råa ägg fast dom inte tycker det är gott.

Köttbullen
2004-07-26, 18:57
därför killar e så slöa...

orka steka ägget när du kan äta direkt..

King Grub
2004-07-26, 19:02
Mat skall inte bara tillfredsställa näringsbehovet. God mat är värd att spendera tid på, både tillaga och njuta av.

Klein
2004-07-26, 19:21
Finns en massa människor som tycker att råa ägg är goda, däribland jag. Snabbt, gott och nyttigt.

Tolkia
2004-07-26, 21:15
Råa ägg förädlade till maräng eller sockerkakssmet är en delikatess inte ens undertecknad kan hålla tassarna borta från; bakterierisk eller ej. Råa ägg au naturelle, däremot, känns mest som något mandomsprov från nollningstiden ... örk!

Bengt82
2004-07-27, 08:16
Har läst att råa ägg ska hämma upptaget av biotin (vitamin) och risken för salmonella existerar ju alltid.

Personligen avskyr jag det, testade att äta ägg på alla upptänkliga sätt under ett tag men råa ägg var inte ngn höjdare, är nog en vanesak men inte ngn jag ser en anledning att utveckla.

Prankie
2004-07-27, 08:24
Originally posted by Bengt82
Har läst att råa ägg ska hämma upptaget av biotin (vitamin) och risken för salmonella existerar ju alltid.

Personligen avskyr jag det, testade att äta ägg på alla upptänkliga sätt under ett tag men råa ägg var inte ngn höjdare, är nog en vanesak men inte ngn jag ser en anledning att utveckla.

Om du enbart äter stor mängd äggvita varje dag.

Bengt82
2004-07-27, 14:27
Man måste sätta i sig en bit över 20 råa ägg för att få brist på biotin så det är ju inte ngn större risk, risken för salmonella är ju väldigt liten i sverige så det handlar väl mest om en smaksak egentligen.