Visa fullständig version : kyckling
Hur kan det vara 9% fett i nåt med denna innehållsförteckning: kycklinglårfile(86%), druvsocker, kryddor (peppar, chili, vitlök, koriander, nejlikor, paprika, spiskummin, rosmarin, selleri), salt, arom, jästextrakt, modifierad stärkelse, potatisfiber, potatisstärkelse, stabiliseringsmedel, antioxidationsmedel, citronsyra.
Guldfågelns tacokyckling...gott är det men jag fattar inte var allt fett kommer ifrån för det är ju inte bara från kycklingen.
King Grub
2004-07-22, 10:54
Nyckelordet är kycklinglårfilé. Köttet kommer alltså inte från de magra bröstfiléerna, utan från lårköttet, som är fetare.
Jo knappt 4% fett i kycklinglårfilen...men hur det kan bli 9% utan att det är nån olja eller ngt tillsatt fattar jag inte.
King Grub
2004-07-22, 13:14
På Guldfågelns Tacokyckling står ju att den är färdigstekt.
Man sätter ju näringsvärdena på det man förväntas äta, på kyckling, räknar man med skinnet och innehåller det mycket fett?
Det finns näringsdeklaration för både med och utan skinn.
King Grub
2004-07-22, 14:25
Originally posted by Scratch
Man sätter ju näringsvärdena på det man förväntas äta, på kyckling, räknar man med skinnet och innehåller det mycket fett?
Kolla i Livsmedelsverkets tabeller.
http://www.slv.se/default.asp?FrameLocation=/templatesSLV/ldb_search____6242.asp
På Guldfågelns Tacokyckling står ju att den är färdigstekt
Jo men vad är den stekt i då? Druvsocker? Det är ju som att skriva att chips bara innehåller potatis och låtsas som att allt fett som finns i påsen inte existerar. Men skit i det...det smakar bra iaf.
Originally posted by JLL
På Guldfågelns Tacokyckling står ju att den är färdigstekt
Jo men vad är den stekt i då? Druvsocker? Det är ju som att skriva att chips bara innehåller potatis och låtsas som att allt fett som finns i påsen inte existerar. Men skit i det...det smakar bra iaf.
Den är stekt i....fett kanske? :angel:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.