handdator

Visa fullständig version : Heterocyclic amines in cooked meat


michael
2004-07-18, 21:52
http://cis.nci.nih.gov/fact/3_25.htm
:confused:

Zlin
2004-07-18, 22:11
Jag läste bara titeln, men jag antar att det handlade om cancerogena ämnen i kött? Många studier visar på att vegetarianer generellt sett har färre fall av cancer, detta kanske är anledningen?

Sverker
2004-07-19, 07:34
Ja, men det är ingen nyhet att det bildas cancerogena ämnen i hårt stekt kött.

De cancerogena ämnena, här heterocykliska aminer som bildas från aminosyror ( i protein ) och kreatin,.

I artikeln påstås att bildningen tar fart desto varmare det blir !

Tänk på att grillen och stekpannan håller de aktuella temperaturerna, 200 - 250 ° vilket gör att ämnena bildas i den hårt stekta ytan som får ungefär samma temperatur.
Det tar ett tag innan värmen trängt in i köttets mitt och köttet blivit genomstekt så det hinner bildas en del på ytan under tiden.


Alltså, se till att köttet på grillen blir genomstekt utan att brännas. Låt det ta en stund vid grillen istället:nono:

aliquis
2004-07-20, 15:00
eller köp 900gram bönor för 12.50 på willys ;D