Visa fullständig version : Rostade Sojabönor
Vet någon hur man rostar sojabönor själv?
för o käka som snacks?
:love:
GhostRider
2004-07-07, 11:23
Vaför ska du rosta dom själv? det finns ju att köpa för en tia på alla mataffärer
Originally posted by GhostRider
Vaför ska du rosta dom själv? det finns ju att köpa för en tia på alla mataffärer
halvt kilo kostar 10 kr, i mataffärer får du 150 gram.
kalla det snålhet, men jag äter 150 gram på noll sekund, behöver nåt som håller längre.
Blötlägg över natten, häll av vattnet och 200grader i ugnen. Klart när de är torra. (ca 20min)
Det var receptet för rosta kikärter, sojabönor är ganska lik så rostningstiden borde inte skilja så mycket. Skaka bönorna var femte minut eller nåt.
Blir det ngt nyttigt av det hela då?
Originally posted by Prankie
Blötlägg över natten, häll av vattnet och 200grader i ugnen. Klart när de är torra. (ca 20min)
Det var receptet för rosta kikärter, sojabönor är ganska lik så rostningstiden borde inte skilja så mycket. Skaka bönorna var femte minut eller nåt.
Lite salt på är nog inte heller helt fel.
Kryddknapriga sojabönor-
2 1/2 dl Soja
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1/2 msk curry
1.5 tesked rödpeppar
Blötlägg Sojan i mycket kallt vatten över natten. Häll upp i ett
durkslag och skaka av allt vatten. Torka kikärterna noga i en handduk eller
med starkt hushållspapper. Häll ut på en bakplåt klädd med ugnsfolie. Blanda
med olja och 1/2 salt. Rosta högst upp i ugnen på 225° ca 20 min. Ta ut krydda på med rödpeppar och curry rosta ytterligare 10-20 min. Bönorna ska bli torra, knapriga
och vackert guldbruna.
Provade nyss,
rekommenderas varmt.
No more snacks for me :D
edit: inte matsked rödpeppar :D tesked ska det va.
Originally posted by Avesta
Kryddknapriga sojabönor-
2 1/2 dl Soja
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1/2 msk curry
1.5 tesked rödpeppar
Blötlägg Sojan i mycket kallt vatten över natten. Häll upp i ett
durkslag och skaka av allt vatten. Torka kikärterna noga i en handduk eller
med starkt hushållspapper. Häll ut på en bakplåt klädd med ugnsfolie. Blanda
med olja och 1/2 salt. Rosta högst upp i ugnen på 225° ca 20 min. Ta ut krydda på med rödpeppar och curry rosta ytterligare 10-20 min. Bönorna ska bli torra, knapriga
och vackert guldbruna.
Provade nyss,
rekommenderas varmt.
No more snacks for me :D
edit: inte matsked rödpeppar :D tesked ska det va.
Skall det vara Soyabönor eller kikärter?
Originally posted by mangs
Skall det vara Soyabönor eller kikärter?
heheh jag tog receptet från risenta.se för kikärter, men glömde o ersätta kikärter med soyabönor.
Samma recept gäller för soyabönor ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.