handdator

Visa fullständig version : Rostade Sojabönor


Avesta
2004-07-07, 02:32
Vet någon hur man rostar sojabönor själv?
för o käka som snacks?
:love:

GhostRider
2004-07-07, 11:23
Vaför ska du rosta dom själv? det finns ju att köpa för en tia på alla mataffärer

Avesta
2004-07-07, 18:29
Originally posted by GhostRider
Vaför ska du rosta dom själv? det finns ju att köpa för en tia på alla mataffärer

halvt kilo kostar 10 kr, i mataffärer får du 150 gram.
kalla det snålhet, men jag äter 150 gram på noll sekund, behöver nåt som håller längre.

Prankie
2004-07-07, 21:38
Blötlägg över natten, häll av vattnet och 200grader i ugnen. Klart när de är torra. (ca 20min)
Det var receptet för rosta kikärter, sojabönor är ganska lik så rostningstiden borde inte skilja så mycket. Skaka bönorna var femte minut eller nåt.

jakke
2004-07-07, 23:25
Blir det ngt nyttigt av det hela då?

Tolkia
2004-07-08, 07:31
Originally posted by Prankie
Blötlägg över natten, häll av vattnet och 200grader i ugnen. Klart när de är torra. (ca 20min)
Det var receptet för rosta kikärter, sojabönor är ganska lik så rostningstiden borde inte skilja så mycket. Skaka bönorna var femte minut eller nåt.
Lite salt på är nog inte heller helt fel.

Avesta
2004-07-08, 11:35
Kryddknapriga sojabönor-

2 1/2 dl Soja
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1/2 msk curry
1.5 tesked rödpeppar

Blötlägg Sojan i mycket kallt vatten över natten. Häll upp i ett
durkslag och skaka av allt vatten. Torka kikärterna noga i en handduk eller
med starkt hushållspapper. Häll ut på en bakplåt klädd med ugnsfolie. Blanda
med olja och 1/2 salt. Rosta högst upp i ugnen på 225° ca 20 min. Ta ut krydda på med rödpeppar och curry rosta ytterligare 10-20 min. Bönorna ska bli torra, knapriga
och vackert guldbruna.

Provade nyss,
rekommenderas varmt.
No more snacks for me :D


edit: inte matsked rödpeppar :D tesked ska det va.

mangs
2004-07-08, 13:17
Originally posted by Avesta
Kryddknapriga sojabönor-

2 1/2 dl Soja
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1/2 msk curry
1.5 tesked rödpeppar

Blötlägg Sojan i mycket kallt vatten över natten. Häll upp i ett
durkslag och skaka av allt vatten. Torka kikärterna noga i en handduk eller
med starkt hushållspapper. Häll ut på en bakplåt klädd med ugnsfolie. Blanda
med olja och 1/2 salt. Rosta högst upp i ugnen på 225° ca 20 min. Ta ut krydda på med rödpeppar och curry rosta ytterligare 10-20 min. Bönorna ska bli torra, knapriga
och vackert guldbruna.

Provade nyss,
rekommenderas varmt.
No more snacks for me :D


edit: inte matsked rödpeppar :D tesked ska det va.

Skall det vara Soyabönor eller kikärter?

Avesta
2004-07-08, 17:54
Originally posted by mangs


Skall det vara Soyabönor eller kikärter?

heheh jag tog receptet från risenta.se för kikärter, men glömde o ersätta kikärter med soyabönor.
Samma recept gäller för soyabönor ;)