handdator

Visa fullständig version : Ägggulan, vad gör ni med den?


Holmis
2004-07-03, 19:55
Vad gör ni med ägggulan efter ni har knäckt och separerat den från vitan? Slänger ni den eller sparar den till matlagning?

Vad jag på rak arm kommer på nu är att ha den till Carbonaran men något mer måste det gå att göra med den, går det bra att spara den i en tät burk i kylskåpet?

HarD
2004-07-03, 21:15
Du kan ju slänga i den i pannkakssmeten eller i omeletten.

Lite extra gula smakar nog bara bra.

Lellan
2004-07-03, 21:27
Dum fråga kanske, men separerar du dem inte pga att du inte vill ha in gulan i kroppen eller har jag missuppfattat? :MrT: Typ som att man skär bott fettranden på kött?

Men personligen har jag övergått till måbra ägg och käkar gulan också, annars kan man ju ge den åt nåt pälsdjur som man vill ska få finare päls.. har faktiskt för mig att man kan frysa in gulor.. *fundera*:confused:

Holmis
2004-07-04, 08:58
Nej jag tänkte mest på det när jag gjorde skum av äggvitan:)

Metal_boy_
2004-07-05, 14:25
äter den

bubbe
2004-07-05, 17:58
en del slängs, men äter oftast 1-2 till 5-6 ägg,
doggen brukar få 2 st också. Sparar någon ifall min fru
vill baka något inom en snar framtid. Gula är sablars gott
till carbonara och pyttipanna.

Megatuttarna
2004-07-05, 19:15
Samlar den, har väl 22 - 23 liter längst in i kylen och mer ska det bli :thumbup:

SvenneÅkarp
2004-07-08, 11:25
Går bra att använda den även till att reda såser soppr, grytor osv....

Spar den till ätar dagen.... blanda ut den i lite grädde (visp,kaffe,matlagnings).... sedan slår den i såsen, soppan ja vad det nu är ni ska reda med den.

Lite lyxigt och ger faktiskt en helt anna smak till den rätten ni gör.
Kom ihåg att det inte får stormkoka om man använder sig av det på detta sätt. Risken är då att äggulan separerar och det ser inte så trevligt ut men smaken är den samma.

Good Luck!

Klein
2004-07-09, 12:48
Äter upp den. 24 stycken gulor om dagen blir det. Råa. Egentligen är gulan det bästa i ägget. Vitan däremot innehåller enzym-blockerare som kan förhindra protein spjälkningen. Om vi snackar rått alltså.

xRickardx
2004-07-09, 15:39
spara gulan till offseason :devil:

Avesta
2004-07-09, 16:32
gulan älskar jag mer än vitan, så jag äter vitan med njutning, och gulan med ännu större njutning.

:D

J.Saarela
2004-07-09, 17:57
Äter ett par st,kastar resten.

z_bumbi
2004-07-09, 18:33
Inte för att jag gör det själv (Tycker inte om det.) men majonäs innehåller bara gulan.

Baha
2004-07-09, 18:35
hmm..var det inte äggulan man skulle äta?

lyckegard
2004-07-09, 21:18
Baha: Ät båda.

Gula kan man pensla bröd med när man bakar.
Baka sockerkaka med. (ge till grannens hund eller något sedan).
Äta upp
Ge till redan överviktiga mamma
Slänga när inte den överviktiga (förlåt, normalviktiga) mamman ser på.

Är det inte typ 2 gram protein i en vita?

bubbe
2004-07-11, 10:13
Originally posted by lyckegard
Baha: Ät båda.

Gula kan man pensla bröd med när man bakar.
Baka sockerkaka med. (ge till grannens hund eller något sedan).
Äta upp
Ge till redan överviktiga mamma
Slänga när inte den överviktiga (förlåt, normalviktiga) mamman ser på.

Är det inte typ 2 gram protein i en vita?

typ 4 gr. och typ 0 gr fett, 0.5 gr kolhydrat.

alltså repetetion, 6 äggvitor = 24 gr prot, 0 gr fett, 3 gr kol.