Visa fullständig version : Mjölk
" Artfrämmande för människan. Innehåller mättat fett som kan orsaka hjärt-kärlsjukdom, laktos som evt. kan orsaka hjärt-kärlsjukdom och typ-2-diabetes samt mjölkproteiner som evt. kan orsaka autoimmun sjukdom såsom typ-1-diabetes.
Ju mindre mjölk man dricker desto viktigare är det - för benstommen - att undvika salt och spannmål och att äta riklig med kött och fisk.
Dessutom så påverkar det våra receptorer vilket gör att de får svårare att kommunicera med signalsubstans som ex Serotonin.
Det finns mycket mer om man orkar leta... "
Ligger det något i detta, borde man inte dricka så mycket mjölk?
Tog detta från ett annat forum.
Originally posted by Zozza
" Artfrämmande för människan. Innehåller mättat fett som kan orsaka hjärt-kärlsjukdom, laktos som evt. kan orsaka hjärt-kärlsjukdom och typ-2-diabetes samt mjölkproteiner som evt. kan orsaka autoimmun sjukdom såsom typ-1-diabetes.
Ju mindre mjölk man dricker desto viktigare är det - för benstommen - att undvika salt och spannmål och att äta riklig med kött och fisk.
Dessutom så påverkar det våra receptorer vilket gör att de får svårare att kommunicera med signalsubstans som ex Serotonin.
Det finns mycket mer om man orkar leta... "
Ligger det något i detta, borde man inte dricka så mycket mjölk?
Tog detta från ett annat forum. Var skribenten militant vegan? :MrT:
Originally posted by JAM
Var skribenten militant vegan? :MrT:
Jag tänkte exakt detsamma :smokin:
Måste vara ngn som läst om paleolitisk kost.
Och nej, mjölk är högst troligen inget bra i vuxen ålder.
Texten ursprungligen från USA ?
Av tradition dricker vi mjölk i norden.
Vi nordbor har alltså genom generationerna accepterat mjölk som föda och klarar då också av att spjälka laktos och mjölkprotein.
Vad amerikaner klarar av är en annan sak:D
Originally posted by Sverker
Texten ursprungligen från USA ?
Av tradition dricker vi mjölk i norden.
Vi nordbor har alltså genom generationerna accepterat mjölk som föda och klarar då också av att spjälka laktos och mjölkprotein.
Vad amerikaner klarar av är en annan sak:D
Spjälka en BicMac och en till och en liten till? ;)
Originally posted by abbe
Måste vara ngn som läst om paleolitisk kost.
Japp, det är det.
Tror den texten är tagen från http://www.staffanlindeberg.com/. Tycker mig känna igen den.
LunaSpice
2004-06-23, 18:15
1. Mjölk kan omöjligen påverka typ-1 diabetes eftersom den är ärtflig och dessutom autoimmun, möjligen typ 2 pga. den massiva insulinutsöndringen (gäller stora mängder mjölk PLUS flera andra faktorer. Inte mjölk enskilt).
2. Hur i hela friden skulle mjölk kunna påverka serotoninet? :MrT:
Även om man nu tål mjölk så går det inte att köpa vettig mjölk i mataffärerna för enligt svensk livsmedelslagstiftning så måste alla mejeriprodukter pastöriseras för att ta kål på eventuella skadliga bakterier. Samtidigt tar man kål på det mesta nyttiga i mjölken. Ungefär som att atombomba en folkrik stad för att ta kål på en bandit.
Mer som att bränna ner en lada för att döda råttor som kan vara smittade med pesten.
Bara det faktum att en sak är artfrämmande behöver ju inte göra den onyttig.
Mjölk har ju både sina för- och nackdelar, fördelar är väl högt biologiskt värde på proteinet och en vettig b12-vitaminkälla om man är vegetarian.
Till nackdelarna hör väl att 90% av jordens befolkning inte tål mjölk, högt insulinpåslag nämnde ju någon, värdelöst fett men spela roll om det är mini- eller lättmjölk och så det faktum att det är animaliskt protein som ökar risken för benskörhet.
Som kalciumkälla är det helt ointressant då det inte är några som helst problem att tillsätta kalcium i form av dolomitkalk eller liknande om man nu tror att man skulle få i sig för lite utan mjölken.
Originally posted by Klein
Även om man nu tål mjölk så går det inte att köpa vettig mjölk i mataffärerna för enligt svensk livsmedelslagstiftning så måste alla mejeriprodukter pastöriseras för att ta kål på eventuella skadliga bakterier. Samtidigt tar man kål på det mesta nyttiga i mjölken. Ungefär som att atombomba en folkrik stad för att ta kål på en bandit.
Var väl att ta i litegrann. :)
Nog äter jag hellre pastöriserad mjölk än opastöriserad med eventuellt nåt näringsämne förlorat.
Vad tänkte du på för nyttigt som man tar kål på?
Originally posted by Styx
Var väl att ta i litegrann. :)
Nog äter jag hellre pastöriserad mjölk än opastöriserad med eventuellt nåt näringsämne förlorat.
Vad tänkte du på för nyttigt som man tar kål på?
Hälften av vitaminerna går bort. Proteinerna/enzymerna förstörs så att det hela blir betydligt svårare att smälta och dessutom giftigt.
Klein jag tror du är lite väl extrem med din mat, varför skulle mjölk vara giftig?
Originally posted by LunaSpice
1. Mjölk kan omöjligen påverka typ-1 diabetes eftersom den är ärtflig och dessutom autoimmun, möjligen typ 2 pga. den massiva insulinutsöndringen (gäller stora mängder mjölk PLUS flera andra faktorer. Inte mjölk enskilt).
2. Hur i hela friden skulle mjölk kunna påverka serotoninet? :MrT:
1. Det har ju spekulerats i att komjölk ska kunna påverka utbrott av typ-1 diabetes genom att trigga den autoimmuna effekten mot beta-cellerna. Vet inte riktigt vart forskningen ligger där just nu men har funnits stöd för att det både är så och att det inte är så. Men sen är ärftligheten en kraftig faktor där.
2. Serotonin syntetiseras ju från aminosyran tryptofan som det finns gott om i mjölk, därför har det spekulerats i att tryptofan intaget skulle påverka syntesen av serotonin. Vet däremot inte hur mycket hokuspokus det är i dom uttalandena...
Klein, proteinerna och enzymerna i mjölken måste hur som helst "förstöras" innan de kan tas upp av kroppen.
Originally posted by Styx
Klein, proteinerna och enzymerna i mjölken måste hur som helst "förstöras" innan de kan tas upp av kroppen.
Vad menar du med "förstöras"?
Originally posted by Klein
Vad menar du med "förstöras"? "Spjälkas"? "Brytas ner i mindre beståndsdelar"?
Du får gärna själv förklara hur "proteinerna/enzymerna" kan bli "giftiga". Tack.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.