Visa fullständig version : Den nyttigaste glassen?
Callister
2004-06-22, 15:59
Hur många kcal/100g innehåller den?
Har någon budget här hemma med 170 kcal. Finns det lägre?
Snackar om vanlig vaniljglass nu
King Grub
2004-06-22, 16:00
GB Light vanilj och jordgubb 120 kcal/100 gram, choklad 130.
Callister
2004-06-22, 16:05
Ok, ganska lågt.
Glass :eating: :hbang:
Originally posted by Callister
Ok, ganska lågt.
Glass :eating: :hbang:
Blir det inte stor II av mycke glass?
Hur mkt väger 1 liter glass?
Originally posted by Fors
Hur mkt väger 1 liter glass?
Glass är 50 % luft och 60 % vatten :D
Hälften av glassen är invispad luft. Det är därför glassen kymper ihop när den smälter.
Glass som är nyttig ?
Inte nyttigare än vanlig glass men god och ett alternativ för laktosintolleranta och mjölkallergiker:
http://www.glasskiosken.se/brand.asp?id=3
Mjölken utbytt mot soja.
Förklarar varför carlshamn inte hade kvar dem, sunkigt att glasskiosken ägdes till hälften av nestle. Men carlshamn var ju inte så pigga på att ha kvar tofulinesortimentet själva överhuvudtaget så det är väl förstårligt att det försvann.
Hur som helst, vill minnas att det finns en tofuline hallon eller smultron, lite annorlunda, moccan är dock oslagbar i smak. Strutarna är helt ok också, men det är ju bara vaniljglass med jordgubbssylt i dem så det är ju inget annorlunda :)
Glassen i sig är minst lika god som riktig.
Originally posted by Sverker
Glass som är nyttig ?
Mjölken utbytt mot soja.
Vi har ju dock kommit fram till att det är bättre socker i den vanliga då det är en del laktos, fast det lilla kanske inte gör någon skillnad? En hel del mättat fett i tofuline men jag antar att det är så i all glass... nåja, gott :)
Originally posted by aliquis
Förklarar varför carlshamn inte hade kvar dem,
Glassen i sig är minst lika god som riktig.
Nya ägare. Renodla tillverkningen till olika matfett.
Originally posted by aliquis
Vi har ju dock kommit fram till att det är bättre socker i den vanliga då det är en del laktos, fast det lilla kanske inte gör någon skillnad? En hel del mättat fett i tofuline men jag antar att det är så i all glass... nåja, gott :)
Behövs lite mättat fett för att få den krämiga känslan på glassen. Gäller all glass. Finns en del mättat fett i grädde också;)
Köp en glassmaskin och gör er egen glass :) fästmön som är allergisk mot nästan allt gör väldigt god glass.
King Grub
2004-06-23, 09:07
Originally posted by Bokrea
Blir det inte stor II av mycke glass?
Jovisst.
Men det är ju glass!!! :eating:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.