Snorkfröken
2004-06-20, 09:25
15 goda och nyttiga morotsbullar blir det av det här
3 dl rivna morötter
1 ½ dl filmjölk
1 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
1 dl vetekli
ca 8 dl mjöl med fyra sädesslag
Pensling: Filmjölk eller varmt vatten
1. Skala och riv morötterna.
2. Smula jästen i en bunke, värm filmjölken till fingervärme, häll över jästen och rör om så att den löser upp sig.
3. Blanda ner morötter, salt, vetekli och en stor del av mjölet.
4. Jäs unde handduk ca 30 minuter.
5. Stjälp upp degen, knåda faderullan och rulla ut en längd. Dela i 15 bitar och forma till bullar.
6. Låt jäsa 30 minuter igen, pensla och grädda 10-12 minuter i 250 grader mitt i ugnen.
[Källa: "Baka Matbröd", ICA Bokförlag]
Mumsa på :)
/Snorkis
3 dl rivna morötter
1 ½ dl filmjölk
1 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
1 dl vetekli
ca 8 dl mjöl med fyra sädesslag
Pensling: Filmjölk eller varmt vatten
1. Skala och riv morötterna.
2. Smula jästen i en bunke, värm filmjölken till fingervärme, häll över jästen och rör om så att den löser upp sig.
3. Blanda ner morötter, salt, vetekli och en stor del av mjölet.
4. Jäs unde handduk ca 30 minuter.
5. Stjälp upp degen, knåda faderullan och rulla ut en längd. Dela i 15 bitar och forma till bullar.
6. Låt jäsa 30 minuter igen, pensla och grädda 10-12 minuter i 250 grader mitt i ugnen.
[Källa: "Baka Matbröd", ICA Bokförlag]
Mumsa på :)
/Snorkis