GhostFace
2004-06-19, 14:53
Svaret vi alla väntat på;
Flytande äggprodukter
Livsmedelsindustrier av idag kräver en mera rationell råvara än ägg i skal paketerade i kartonger. Flytande äggprodukter sparar resurser, eftersom äggen redan är knäckta, samtidigt som produkterna genom pastörisering ger hög livsmedelssäkerhet och hållbarhet.
Våra flytande produkter omfattar flytande gula, vita och helägg, men också produkter där till exempel salt eller socker har blandats i för att förlänga hållbarheten. Blandningarna är i de allra flesta fall helt efter kundernas egna recept.
Svenska Lantäggs äggprodukter finns även som ekologiska, KRAV-godkända alternativ.
Produktion av flytande äggprodukter
Äggen knäcks och gulan och vitan separeras maskinellt eller blandas till heläggsmassa. Produkterna filtreras för att därefter pastöriseras, vilket betyder att äggprodukterna värmebehandlas så att bakterier dör. Därefter kyls produkten till +2-4ºC och förpackas i tankar eller i bag in box om 2-10 kg per förpackning. Mikrobiologisk provtagning och funktionstester görs på alla produktyper.
Bag in box - aseptisk förpackning
"Bag in box" är en ny förpackning som ger våra flytande äggprodukter längre hållbarhet - upp till
3 månader i oöppnad förpackning. "Bag in box" finns i 2 - 1 000 liters förpackningar. Den förpackas med största noggrannhet i sterila plastpåsar i aseptisk miljö.
http://www.svenskalantagg.se/bilder/produkt/box01.jpg
Svenska Lantägg´s sortiment hittar du bl a hos följande butikskedjor:
COOP Forum
ICA Supermarket
COOP Konsum
Vivo Stockholm
Obs Stormarknad
ICA Maxi
Sabis
ICA Nära
Konsum
ICA Kvantum
Tempo
Statoil
Vi finns inte på alla enheter i de olika kedjorna men frågar du efter ägg från Svenska Lantägg, kan butiken lätt via sin grossist beställa hem.
Källa (http://www.svenskalantagg.se)
Flytande äggprodukter
Livsmedelsindustrier av idag kräver en mera rationell råvara än ägg i skal paketerade i kartonger. Flytande äggprodukter sparar resurser, eftersom äggen redan är knäckta, samtidigt som produkterna genom pastörisering ger hög livsmedelssäkerhet och hållbarhet.
Våra flytande produkter omfattar flytande gula, vita och helägg, men också produkter där till exempel salt eller socker har blandats i för att förlänga hållbarheten. Blandningarna är i de allra flesta fall helt efter kundernas egna recept.
Svenska Lantäggs äggprodukter finns även som ekologiska, KRAV-godkända alternativ.
Produktion av flytande äggprodukter
Äggen knäcks och gulan och vitan separeras maskinellt eller blandas till heläggsmassa. Produkterna filtreras för att därefter pastöriseras, vilket betyder att äggprodukterna värmebehandlas så att bakterier dör. Därefter kyls produkten till +2-4ºC och förpackas i tankar eller i bag in box om 2-10 kg per förpackning. Mikrobiologisk provtagning och funktionstester görs på alla produktyper.
Bag in box - aseptisk förpackning
"Bag in box" är en ny förpackning som ger våra flytande äggprodukter längre hållbarhet - upp till
3 månader i oöppnad förpackning. "Bag in box" finns i 2 - 1 000 liters förpackningar. Den förpackas med största noggrannhet i sterila plastpåsar i aseptisk miljö.
http://www.svenskalantagg.se/bilder/produkt/box01.jpg
Svenska Lantägg´s sortiment hittar du bl a hos följande butikskedjor:
COOP Forum
ICA Supermarket
COOP Konsum
Vivo Stockholm
Obs Stormarknad
ICA Maxi
Sabis
ICA Nära
Konsum
ICA Kvantum
Tempo
Statoil
Vi finns inte på alla enheter i de olika kedjorna men frågar du efter ägg från Svenska Lantägg, kan butiken lätt via sin grossist beställa hem.
Källa (http://www.svenskalantagg.se)