Vill ha tips på smaskiga grytor. Kalops på burk med potatis o lingonsylt äger men hur gör man nåt kalopsliknande själv? Aldrig gjort.
Originally posted by jochen
Vill ha tips på smaskiga grytor. Kalops på burk med potatis o lingonsylt äger men hur gör man nåt kalopsliknande själv? Aldrig gjort.
tasteline.se
coop.se
ica.se
massor av recept & inspiration
lycka till!
Originally posted by jochen
Vill ha tips på smaskiga grytor.
Ett axplock ur receptsamlingen
Här kommer en som jag hittat här på Kolozzeum:
Kryddstark Kycklinggryta
2 Kycklingfileér
2 Burkar krossade tomtar á 400g
2 Potatisar
2 Morötter
1 Stor lök
majs
ärtskidor
ingefära
soja
kycklingbuljong
vitlök
färsk chili
lite tomatpuré
Skär upp kycklingfilén i små tärningar. Hacka löken, vitlöken, chilin och ingefäran. Stek upp i lite olja.
Tillsätt de krossade tomaterna och släng ner en tärning kycklingbuljong. Tillsätt lite soja och tomatpuré.
Hacka morötterna och potatisen (gärna mindre bitar så det inte tar sån jäkla tid) och släng ner dem i grytan. Tillsätt vatten efter behov.
Låt grytan stå och puttra, när potatisen och morötterna börjar bli mjuka, så släng ner majsen och ärtskidorna. Låt stå o puttra i ytterligare några minuter.
Denna vet jag inte riktigt vart jag har hittat:
Torskgryta: ~570 kcal (13;35;80)
400 g Torskfilé
1 Lök
2 Paprikor
1-2 msk Olja
1/2 Fiskbuljongtärning
3 dl Minimjölk
salt, peppar, mjöl till redning
Hacka lök och strimla paprikan. Fräs i oljan, tillsätt redning och buljongtärning. Lägg i fisken och låt puttra ca 10-12 min eller tills fisken är "vit". Krydda samt tillsätt resten av mjölken under tiden.
Denna är från uppladdningen:
Indonesisk gryta
2 idrottsport eller 4 normalport
500 g griskött tex. skinka eller bog
1 msk Kungsörnen vetemjöl
Marinad:
1 gul lök, hackad
0,5 dl soja
1,5 dl äppeljuice
1,5 tsk curry
0,5 tsk mald eller 1 tsk färsk ingefära
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk vinäger
Skär köttet i strimlor.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
Lägg ner köttstrimlorna i marinaden och blanda om.
Låt köttet stå i kylskåpet minst 0,5 timme. Men du kan också låta det stå till nästa dag om du vill förbereda inför nästa dag.
Häll över allt i en kastrull och rör ner mjölet.
Koka upp under omrörning och låt grytan sedan koka, under lock, 15-20 minuter, på svag värme, tills köttet är mört. Rör om då och då.
Servera med pasta eller ris, vitkålssallad med ananas och bröd.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.