handdator

Visa fullständig version : Mejeri protein, fråga.


bearhug
2004-06-16, 20:39
Mors,
är ny på forumet och har en liten fundering. Har fått tag på mejeri-protein av en polare. Någon med erfarenhet, lämpligt eller olämpligt att käka? etc...

Tack på förhand!

King Grub
2004-06-16, 20:42
Vadå mejeriprotein? Mjölkprotein? Renat? Vilket fördelning vassle/kasein?

Vanlig mjölk innehåller 80% kasein och 20% vassle.

bearhug
2004-06-16, 20:44
Originally posted by King Grub
Vadå mejeriprotein? Mjölkprotein? Renat? Vilket fördelning vassle/kasein?

Vanlig mjölk innehåller 80% kasein och 20% vassle.

Det rör sig om 65% vassle protein. Vad resten är vet jag inte förtillfället.

Sverker
2004-06-17, 06:15
Du har ett Vassle-Protein-Koncentrat, VPC.

Ett alldeles utmärkt protein för muskeluppbyggnad. Mejerier använder det som tillsatts i olika youghurtar då vissa bakterier kräver lite mer protein, ex lac. acidofilus.

Det är även råvara för vanliga tillverkare av vassleprotein men då måste det bearbetas mer, dvs instanticeras så att det löser sig och smaksättas med något gott.

Det är det som är problemet, diamanten är oslipad och är svår att lösa och smakar......tveksamt.


Innehåller ca 65 % protein, 8 % mjölksocker och 8 % fett. Resten är mineraler och vatten.

bearhug
2004-06-17, 07:19
Originally posted by Sverker
Du har ett Vassle-Protein-Koncentrat, VPC.

Ett alldeles utmärkt protein för muskeluppbyggnad. Mejerier använder det som tillsatts i olika youghurtar då vissa bakterier kräver lite mer protein, ex lac. acidofilus.

Det är även råvara för vanliga tillverkare av vassleprotein men då måste det bearbetas mer, dvs instanticeras så att det löser sig och smaksättas med något gott.

Det är det som är problemet, diamanten är oslipad och är svår att lösa och smakar......tveksamt.


Innehåller ca 65 % protein, 8 % mjölksocker och 8 % fett. Resten är mineraler och vatten.

Tackar och bugar för ett utmärkt svar!!!
Jag testade att blanda det med mjölk och lite oboy och det blev skapligt. Att blanda med juice blev inte lika lyckat. *urk*

Hur mycket kan vara lämpligt till en portion?
En deciliter, en halv deciliter?

Sverker
2004-06-17, 07:52
Inte den blekaste... minns att pulvret är kompakt. Då bör en halv dl motsvara 30 g = 20 g protein.
Är det fluffigt så bör en dl motsvara 30 g.

Imponerad att du fick ned det:D

bearhug
2004-06-17, 15:45
Originally posted by Sverker
Inte den blekaste... minns att pulvret är kompakt. Då bör en halv dl motsvara 30 g = 20 g protein.
Är det fluffigt så bör en dl motsvara 30 g.

Imponerad att du fick ned det:D

Jo det stämmer, pulvret påminner om vanligt vetemjöl. En dl fluffigt pulver = 26gr protein efter att ha räknat lite.

Smaken:
Bara bita ihop och svälja ;) ...
nejvars, det smakar som en äcklig millshake ungefär..

Tack för svaren!!!!!