handdator

Visa fullständig version : juice


_S_e_B_B_o_X_
2004-06-13, 15:22
Vad för typ av kolhydrater innehåller juice?

långsamma eller snabba?är det bra kolisar?

Prankie
2004-06-13, 15:24
Det finns miljoner olika juice...
Koncentrat?
Färskpressad?
Tillsatt socker?
Osv...

aliquis
2004-06-13, 17:23
Originally posted by Prankie
Det finns miljoner olika juice...
Koncentrat?
Färskpressad?
Tillsatt socker?
Osv...
Juice är Juice, och Juice är 100% juice från frukten, därför kan det inte vara något socker.
Om den är koncentrerad eller färskpressad har väl inte ett skit med saken att göra? Är ju bara mängden vatten som skiljer.

Vad som däremot skiljer är VAD det är för juice såklart.

Generellt borde ju juicen följa råvaran, men det är ju även skillnad i fiberinnehåll osv.

Skulle tippa på att druvjuice och ananasjuice ger rätt snabb energi, apelsinjuice lite mittemellan, päron och äpple långsam.

Bra o bra, kolhydraterna är socker, vilken sockerart det är varierar ju. Vatten och en naturell frukt är nyttigare, men juice är ju fortfarande nyttigt :)

Prankie
2004-06-13, 17:27
Socker är tillsatt för att jämna ut smaken!

Sverker
2004-06-13, 17:33
Då är det inte längre en juice:nono:

aliquis
2004-06-13, 17:34
Originally posted by Prankie
Socker är tillsatt för att jämna ut smaken!
Nej

Sverker
2004-06-13, 17:37
hmm....

Läste precis detta:

http://www.slv.se/templatesSLV/SLV_NewsPage____3706.asp

vad är små mängder socker eller syra ? I alla fall inte merparten av kolhydraterna.

Diana
2004-06-13, 17:47
:love: tropicaaana:love:

B-jay
2004-06-14, 08:16
Originally posted by Diana
:love: tropicaaana:love:

:love: Brämhults färskpressade. :love:

Grahn
2004-06-14, 08:21
"Juice, nektar, drink, cocktail läs på innehållsförteckningen
Livsmedelsverket har detaljerade regler för vad olika drycker får kallas.


Juice får bara bestå av fruktsaft, precis som när du själv pressar en apelsin. Vissa juicer är färskpressade och har därmed kort hållbarhetstid. Andra framställs av koncentrat, som sedan späs ut med vatten. De får dock fortfarande kallas juicer så länge koncentrationen är densamma som i den ursprungliga juicen.
Om icke fryst juice har så lång hållbarhet som ett par månader kan du utgå ifrån att den är pastöriserad (upphettad).
Färskpressad juice är oftast dyrare än juice gjord på koncentrat eftersom fraktkostnaderna är högre.


Om det finns andra råvaror i juicen måste den byta namn till exempelvis drink, dryck eller cocktail. I den här gruppen finns olika drycker med skiftande kvalitet - från färskpressad fruktsaft av högsta kvalitet och med tillskott av t ex ginseng och spirulina (Brämhults) till fruktdrinkar som bara innehåller 20 % juice. Här gäller det att läsa på förpackningen!


Nektar är juice som blandats med socker och vatten. Den ska innehålla minst 50 % juice.


Smoothies och blends är lite tjockare i konsistensen än vanliga juicer. Anledningen är att de innehåller mer fruktkött och därmed mer nyttiga fibrer."

http://www.primavi.se/avd_MatochDryck/showNews.cfm?newsID=298&avd=Artiklar


juice torde väl då innehålla mest fruktsocker.