handdator

Visa fullständig version : Kyckling/Tonfisk trött.


Yooo
2004-06-09, 10:40
Ok, nu börjar jag tröttna på kyckling och tonfisk. Posta lite tips på billigt kött/fisk/fågel som går snabbt att tillaga och är gott!

skaparn
2004-06-09, 10:46
Jag misstänker att du är ute efter magert kött eftersom du nämnde just kyckling och tonfisk. Kassler, skinka eller fläskfilé är lagom magert och mer än lagom gott.

Åse Columbus
2004-06-09, 10:49
kalkon....;)

ren...

Majsan
2004-06-09, 10:54
lövbiff.. :eating:

fast kanske inte det billigaste..

King Grub
2004-06-09, 10:56
Kycklinglever. Billigt och gott.

Yooo
2004-06-09, 17:16
Originally posted by King Grub
Kycklinglever. Billigt och gott.



Är du säker på att det är gott ;)


Hur tillagas kycklingleverns bäst?





Originally posted by Åse Columbus
kalkon....;)

ren...

Kalkon är ju värsta lyxen. Farsan brukar köpa det i saluhallen, men billigt är det väll inte dirket :nono:

Löjtnant Blank
2004-06-09, 17:34
Originally posted by Yooo
Kalkon är ju värsta lyxen. Farsan brukar köpa det i saluhallen, men billigt är det väll inte dirket :nono:
Lyx? Jag gav 79 riksdaler för 1 kg kalkonfilé. Men kycklingfilé är så mycket godare.

z_bumbi
2004-06-09, 17:38
Fläskkotlett

Nötstek

Makrill

Lax

Vilken vit fisk som helst som påminner om torsk

En rejält uppsättning av kryddor så att man får lite smak på maten.

Arwen
2004-06-09, 18:43
skinka kan man få för 29kr/kilo, perfekt att koak en rejäl bit, räcker länge & kan varieras i oändlighet

sen ska man inte glömma linser, enkelt att göra storkok, bra proteininnehåll + en massa andra nyttigheter

Whey
2004-06-09, 18:57
29 kr kilot, var, och vilken sorts skinka?

z_bumbi
2004-06-09, 19:04
Originally posted by Whey
29 kr kilot, var, och vilken sorts skinka?

ICA, COOP osv.

Vanlig skinka man kokar..

Arwen
2004-06-09, 19:34
Originally posted by z_bumbi


ICA, COOP osv.

Vanlig skinka man kokar..

Som av ngn anledning blri dyrare i december.....

bubbleman
2004-06-09, 20:10
Som av ngn anledning blri dyrare i december.....

Varför detta då då?

King Grub
2004-06-09, 20:10
Originally posted by bubbleman


Varför detta då då?

Juletider med tillhörande skinkfeber nalkas?

z_bumbi
2004-06-09, 21:03
Originally posted by Arwen


Som av ngn anledning blri dyrare i december.....

Men väldigt billigt runt nyår. :D

-GP-
2004-06-09, 21:33
Alaska pollack kan man få billigt. Köper själv 400g för 14:- på Ica Maxi (Euroshoppers).

Salta och krydda på de skivade fiskbitarna. Red en sås med lite mjöl och mjölk, häll över fisken. Lite champinjoner om du vill. In i ugnen med det... :eating:

30cm
2004-06-09, 22:18
ytterlår av nöt?

Annars är allaska pollock och sej riktiga klassiker