Visa fullständig version : Graneheim´s pannkakor
B&K har sina sidor, men Graneheim´s pannkakor smakade bra till frukost, garanterat energi till dagens bröst/arm-pass:
4 ägg
6 dl minimjölk
2 dl fiberhavregryn
2 dl grahamsmjöl
vispa samman, låt stå en stund & grädda sen fina pannkakor.
Åt mina med äpplemos & Valio cottage cheese:eating:
hehehe åt precis dom oxå.... fast bytte mjölet mot vetegroddar gick fint...smarrigt värre tyckte jag :P och så ger dom förhoppningsvis massa energi te dagens benpass....
vad är vetegroddar?
nån som har något näringsvärden på dessa pannkakor?
King Grub
2004-06-05, 13:12
Originally posted by Mac
vad är vetegroddar?
Originally posted by Mac
vad är vetegroddar?
nån som har något näringsvärden på dessa pannkakor?
En sats ger:
1159 kcal
144 g kolhydrater
33 g fett
72 g protein
Lägg till det matfett du använder vid stekningen och dividera med antalet pannkakor du gör så får du per pannkaka istället :D
Huhj, var ju riktigt smaskiga ju! Lönnsirap äger alla pålägg på pannkisar, därmed basta!
Originally posted by Munter
Huhj, var ju riktigt smaskiga ju! Lönnsirap äger alla pålägg på pannkisar, därmed basta!
:smash:
Det är ju nyslungad honung som är det bästa!
:D
Hm intressant, aldrig tänkt på honung. Bruka mest bli lönnsirap eller Nutella. Får allt ta och testa honung.
Herkulez
2004-06-07, 17:02
måste prova det ikväll, lönnsirap säljs det på ica å sånna affärer?
Originally posted by Munter
Hm intressant, aldrig tänkt på honung. Bruka mest bli lönnsirap eller Nutella. Får allt ta och testa honung.
Nutella??? Det skall vara Camp - 100% Canadesisk Lönnsirap - svindyr och jättesupergod!
Annars är flytande honung ganska trevligt också, trevligt att variera sig bland de bästa sorterna (kommer inte ihåg vilken tillvekare det är, men ganska små glasflaskor med "platt" skruvkork...
Originally posted by Whey
Annars är flytande honung ganska trevligt också, trevligt att variera sig bland de bästa sorterna (kommer inte ihåg vilken tillvekare det är, men ganska små glasflaskor med "platt" skruvkork...
Finns det svensk honung på flaska? Jag har bara sett burkar.
Originally posted by z_bumbi
Finns det svensk honung på flaska? Jag har bara sett burkar.
Jag har denna i skåpet:
SVEA-NORDIC Flytande Honung, plastflaska på 400gram
Oj oj oj,
Detta måste provas! :thumbup:
När deffen är klar :em:
Herkulez
2004-06-08, 10:56
gjorde en sats igår: var riktigt gott, åt resterna till frukost.....lär ju göra det här några gånger i vecka iaf =)
tack för receptet :thumbup:
kanon bra recept!!
Hålelr på o gör dom nu, blir o äta imorgon, jam jam! :eating: :hbang:
Originally posted by Arwen
B&K har sina sidor, men Graneheim´s pannkakor smakade bra till frukost, garanterat energi till dagens bröst/arm-pass:
4 ägg
6 dl minimjölk
2 dl fiberhavregryn
2 dl grahamsmjöl
vispa samman, låt stå en stund & grädda sen fina pannkakor.
Åt mina med äpplemos & Valio cottage cheese:eating:
Jag gjorde det där receptet idag, det blev gott! :eating:
Men när jag skulle steka pannkakorna gick dom sönder så lätt, varför kan det tänkas vara? När jag gör vanliga pannkakor så håller dom ihop så fint.
Kan det vara för att man har minimjölk istället för "vanlig" mjölk?
Eller gör fiberhavregrynen att det blir svårt?
Grahamsmjöl (har vetemjöl till vanliga pannkakor) som gör att det blir svårare?
Tacksam för svar!
EDIT: Jag halverade allting i receptet för att få rätt kcal till mig själv, kan det ha någon betydelse? :notme:
Herkulez
2004-06-16, 12:09
gör dom var 3:e dag nu, perfekt till frukost:thumbup:
Har kört dom 3 dagar irad nu... riktigt mumsiga och går snabbt att göra! :eating: :eating:
hur många pankakor blir det där ungefär? Tänkte om man kanske fick i sig en sats till frukost utan att vara ur spel fram till lunch ;)
Vad är det för GI på dom? :rolleyes: ;)
Undrar hur lämpligt det är som frukost (/mat), förutom smaken.
Herkulez
2004-06-20, 18:33
inge fel på dom, åt det till frukost idag tex, mättande och hyffsat nyttigt:thumbup:
tror ni det är OK att använda vanliga havregryn ? (har köpt ett antal kilo av dem när det var billighetspris:D
Originally posted by pelle
tror ni det är OK att använda vanliga havregryn ? (har köpt ett antal kilo av dem när det var billighetspris:D
Jo det går bra att göra med vanliga..
8st pannkakor fick jag av en smet ialla fall.
Nej, dom blir akut toxiska om man använder vanliga havregryn.
King Grub
2004-06-21, 09:05
Originally posted by Munter
Nej, dom blir akut toxiska om man använder vanliga havregryn.
Japp; GI-förgiftning. Magpumpning och fyra veckors abstinens från allt med GI 60+.
Herkulez
2004-06-21, 09:10
steker dom nu........FAAAAAAAAAN dom var ju beroendeframkallande :D
Åt dom till frukost idag tillsammans med en proteindrink. Fick bara i mig hälften. Helvete vad mätt man blev!
Snorkfröken
2004-06-21, 16:05
Jag testade att göra dem med snabbhavregryn, och då kunde man steka dem genast utan problem. Smeten behövde inte stå och dra överhuvudtaget., utan "svällde" genast. Tips för dem som har brådis... och inte är GI-fanatiker :)
Har fått hjärnsläpp på mitt vanliga nyttiga recept på pannkisar (postar det här när jag hittar det, det är prottepulver och kesella i har jag för mig..) så man tackar för detta!
Nåt som är gott är också att riva i äpple el päron i smeten, el blåbär osv.
Är hemma hos föräldrarna ett par veckor och står för all matlagning (de har de himla bra!) men fisk 3 gånger om dagen är tydligen enformigt... :confused: :notme: (vaddå, det är ju olika fisk.. tonfisk i morgonomeletten, lax till lunch och nån torskfisk i kvällssoppan..*skärpning*:em: )
ivandrago
2004-07-17, 22:31
Käkade dem idag! Riktigt goda! :thumbup: :thumbup:
aa riktigt goda är dom!
Speciellt när man har brett över nutella! :D jam jam!
Linda Berg
2004-07-20, 00:00
Oki nu måste jag oxå prova :D blev sugen nu!!
Lasse Kongo
2004-09-02, 15:40
PUMP!
Ska testa o göra en sats sånnhäringa ikväll då vi ska äta ärtsoppa mmmm :eating:
Har bara grahamsmjöl, så ja testar o köra med only graham, återkommer med resultat :eating:
Lasse Kongo
2004-09-03, 15:36
Yes box fan, dem var mkt goda, tyckte både jag o damen, spec med mkt glass o sylt till :eating:
Blir ett gäng till frulle imorrn :em:
Rockhard
2004-09-12, 09:21
En sats ger:
1159 kcal
144 g kolhydrater
33 g fett
72 g protein
Stämmer det där verkligen? Tycker energivärdet ser lite högt ut...
Stämmer det där verkligen? Tycker energivärdet ser lite högt ut...
Kan du inte räkna? Själv fick jag det till 1182kcal :)
Om jag har räknat rätt är värdet för pannkakorna som följer:
Per 100g:
Kcal: 110
Protein: 7%
Kolhydrat: 13%
Fett: 3,4%
Let´s just hope I´m right.. :rolleyes:
Rockhard
2004-11-12, 15:33
Kan du inte räkna? Själv fick jag det till 1182kcal :)
Då har du jättestora ägg :)
Fatalist
2004-11-18, 14:03
Då har du jättestora ägg :)
Hur mkt är det på ett ungefär i ägg (protein/kolisar/fett) per 100g?
Jag köper alltid största äggen 80-90g :)
Fatalist
2004-11-18, 22:31
Hittar verkligen inte edit-knappen :cryout:
Tack för receptet! De var verkligenskitgoda, hela nästa veckas frukost om jag inte tröttnar :D
Har slängt ihop smeten nu så jag slipper göra det på morgonen imorrn. Tänka vakna, steka pannkakor, duscha och sticka till skolan på under 30 minuter. De lär smaka myms.
Oj oj oj. Riktigt goda. Men endast om man steker med mycket smör. Utan smör så smakar de mest stekt gröt.
riktigt smaskens :D
har blivit ett perfekt mellanmål samt frukost nu de senaste dagarna, hoho :)
MUMSFILIBABBA! :eating:
Ägg ligger på ca 8% fett 12% protein och >2% kolhydrater
AcidSleeper
2005-04-03, 11:32
Tror ni att det går att göra desa pannkakor i Ugnen, dvs Ugnspannkaka?
King Grub
2005-04-03, 12:23
Prova? Det kan ju inte bli mer än ett misslyckande och en tråkig disk i värsta fall.
AcidSleeper
2005-04-03, 14:11
Jo jag hade tänkt det men skulle höra först om någon hade testat eller är mer matlagningskunnig än mig... :)
Sigurdsson
2005-10-26, 16:18
Mumms, det blev kalasgott med mixade jordgubbar och banan till :eating:
johan-gustafsson.com
2005-11-03, 07:37
Brukar blanda i proteinpulver (Kalsiumcaseinat) med vaniljsmak i smeten och äta osockrade hallon till, supergott! :eating:
Three pigs
2005-11-06, 14:40
gjorde nyss det där, fan va mumsigt det var :D
orkade bara käka halva, resten äter jag imorgon till frukost :)
Ska göra dubbel sats och äta efter dagens träningspass (IF ftw).
Går det verkligen utan att mixa havregrynen? Verkar bli lite smått ...ogräddbart om man häller i hela havregryn.
AcidSleeper
2007-09-08, 09:13
Mixa?
Det enda man behöver göra är att vispa ihop alla ingredienser med en vanlig visp...
Själv använder jag ICA's fiberberikade havregryn och de fungerar utmärkt till detta... de är inte heller så stora... men de blir ännu mindre iom man vispar lite...
Vanliga pannkakor eller i ung?
Vanliga, ja, flingorna är väldigt små iofs.
LasseMan
2007-09-11, 22:28
Funkade hur bra som helst att köra den i ungnen tetsta ida...
Funkade hur bra som helst att köra den i ungnen tetsta ida...
bra bump!
Funkade hur bra som helst att köra den i ungnen tetsta ida...
hur länge hade du inne den? hur varmt?
LasseMan
2007-09-12, 20:49
hur länge hade du inne den? hur varmt?
hade på 225 vet inte hr långe kolla bara så den inte vart bränd....tog ut den när den såg lagom brun ut...
rosisbägen
2007-09-13, 09:02
Körde med vetegroddar, blev en mastig frukost.. men god!
lär inte detta steka fast del grande i en stor gjutjärnspanna från 80-talet? jag brukar få vispa i typ 1dl rapsolja minst i de vanliga pannkakorna (mjöl, ägg, mjölk) för att få dem att inte steka fast. Aja blir till o prova imorrn men slaskar nog i en del olja också :)
Jag blandade i 50g minilätta men stekte i en teflonpanna, det gick superbt.
rosisbägen
2007-09-17, 08:33
lär inte detta steka fast del grande i en stor gjutjärnspanna från 80-talet? jag brukar få vispa i typ 1dl rapsolja minst i de vanliga pannkakorna (mjöl, ägg, mjölk) för att få dem att inte steka fast. Aja blir till o prova imorrn men slaskar nog i en del olja också :)
var 2ez för mig iaf, hade dock rikligt med smör :naughty:
Ska göra en ny sats ikv, med lite hallon o blåbär i smeten *drool*
machine gun
2007-09-17, 10:24
lär inte detta steka fast del grande i en stor gjutjärnspanna från 80-talet? jag brukar få vispa i typ 1dl rapsolja minst i de vanliga pannkakorna (mjöl, ägg, mjölk) för att få dem att inte steka fast. Aja blir till o prova imorrn men slaskar nog i en del olja också :)
En väl instekt gjutjärnspanna är som regel nästan bättre än teflon. Vad har du gjort med din gjutjärnspanna egentligen? Använt diskmedel? :MrT:
Jag brukar göra dessa pannkakor i ugnen för övrigt. Smidigt och gott *drool* (fast jag har i mkt fett ändå, det blir ju så mkt godare så :D)
Eddie Vedder
2007-09-17, 10:42
Ni som gör pannkakor på olja: Blir det verkligen lika gott som smör? Jag har lixom lite svårt för något annat än smör i pannkakor, precis som när en del gillar olivolja på smörgås.
Samma sak att steka t.ex. potatis i olja istället för smör. Jag kanske är gammaldags men blir verkligen pannkakokor stekta i olja lika gott som i smör?
machine gun
2007-09-17, 11:19
Ni som gör pannkakor på olja: Blir det verkligen lika gott som smör? Jag har lixom lite svårt för något annat än smör i pannkakor, precis som när en del gillar olivolja på smörgås.
Samma sak att steka t.ex. potatis i olja istället för smör. Jag kanske är gammaldags men blir verkligen pannkakokor stekta i olja lika gott som i smör?
Smör är godast, ingen tvekan om saken.
EDIT: Som en kompromiss finns ju "Smör & rapsolja" från Arla.
erikhudik
2007-10-04, 17:03
Ska göra dubbel sats och äta efter dagens träningspass (IF ftw).
Går det verkligen utan att mixa havregrynen? Verkar bli lite smått ...ogräddbart om man häller i hela havregryn.
Själv kör jag fib.ber. havregryn i mixer, blir som havremjöl.
Sen gör jag våfflor! MUMS!
hade på 225 vet inte hr långe kolla bara så den inte vart bränd....tog ut den när den såg lagom brun ut...
Var du tvungen att ha stekfett i botten? Räcker det isf med 25g smör?
Scratch89
2007-10-16, 12:53
Var du tvungen att ha stekfett i botten? Räcker det isf med 25g smör?
Bakplåtspapper är din vän.
Bakplåtspapper är din vän.
Tror du att den klarar sig då? (Vill ju inte förstöra en hel dags mat)
Scratch89
2007-10-16, 12:57
Tror du att den klarar sig då? (Vill ju inte förstöra en hel dags mat)
Varför skulle den inte göra det? Bakplåtspapper är en betydligt mer effektiv anti-kladdare än smör och fett i allmänhet.
EDIT: Rent spontant känner jag att det är lite väl overkill att ha 225 grader i ugnen när man gör pannkaka. Om man vill ha den mjuk och inte knaprig skulle jag nog sänka med 50 grader...
Väldigt goda pannkakor *popcorn* :thumbup:
lappen81
2008-08-04, 20:47
usch då :cryout:
Läste igenom tråden och blev riktigt sugen, gjorde en quadrippel smet på 12ägg eftersom det lät så gott men när jag skulle börja steka gick strömmen.
Passade på att ta ett träningspass emellan, lagom till 21:00 så började jag steka, tvingade i mig 4st och hällde ut resten av smeten. *spy*
Jaja köpte ett mega pack av havregryn och grahamsmjöl som man säkert kan använda till något annat, vilken otur att jag inte gillar det :P. Kommer nog tvinga mig själv att käka äcklig havregrynsgröt tills paketet är tomt vem vet jag kanske till och med lär mig gilla havregryn. :eating:
EDIT : men tack för receptet i alla fall alltid kul att prova på något nytt
usch då :cryout:
Läste igenom tråden och blev riktigt sugen, gjorde en quadrippel smet på 12ägg eftersom det lät så gott men när jag skulle börja steka gick strömmen.
Passade på att ta ett träningspass emellan, lagom till 21:00 så började jag steka, tvingade i mig 4st och hällde ut resten av smeten. *spy*
Jaja köpte ett mega pack av havregryn och grahamsmjöl som man säkert kan använda till något annat, vilken otur att jag inte gillar det :P. Kommer nog tvinga mig själv att käka äcklig havregrynsgröt tills paketet är tomt vem vet jag kanske till och med lär mig gilla havregryn. :eating:
EDIT : men tack för receptet i alla fall alltid kul att prova på något nytt
Hur länge väntade du med att steka?
Om du låter smeten stå i timmar sväller den ju och blir grötig. Börja steka med en gång när du vispat ihop smeten blir det nog bättre ska du se.
lappen81
2008-08-05, 12:45
Hur länge väntade du med att steka?
Om du låter smeten stå i timmar sväller den ju och blir grötig. Börja steka med en gång när du vispat ihop smeten blir det nog bättre ska du se.
Ungefär 2timmar skulle jag gissa på :thumbup:, Får prova igen tack för tipset.
Eddie Vedder
2008-08-05, 13:10
Ungefär 2timmar skulle jag gissa på :thumbup:, Får prova igen tack för tipset.
Hur förvarade du smeten under tiden? Jag antar att du ställde den i kylskåpet men om du lät den stå framme i rumstemperatur är det inte konstigt om den hann få dålig smak.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.