Visa fullständig version : Gi!
Hej!! Ja undrar vilket GI det är på vanligt ris som är rått och om mna kokar det??
////Tobbe
King Grub
2004-05-30, 06:44
Rått? Vad har det för betydelse? Du äter väl inte okokt ris, hoppas jag verkligen.
Specificera vilken sorts ris det är, eller kolla i en GI-tabell. Det skiljer sig för mycket mellan olika rissorter för att kunna ge ett enda svar på "ris".
Originally posted by lauria
Hej!! Ja undrar vilket GI det är på vanligt ris som är rått och om mna kokar det??
////Tobbe
Vad är "vanligt" ris för dig?
Det är köpt på coop forum :D
Närå det står att det är långkornigt och max 5% brutna korn..
///Tobbe
Originally posted by King Grub
Rått? Vad har det för betydelse? Du äter väl inte okokt ris, hoppas jag verkligen.
Specificera vilken sorts ris det är, eller kolla i en GI-tabell. Det skiljer sig för mycket mellan olika rissorter för att kunna ge ett enda svar på "ris".
Jag testade det och det gick lättare att få i sig än kokt :D
Och jag fick idén av Monica Riscoll..
////Tobbe
Det känns som om det har ett lågt GI eftersom det verkar ganska svårnedbrutet. Men det är bara som det känns...
Hur kan du tycka att det är lättare att få i sig rått torrt hårt ris än kokt mjukt och mumsigt?
King Grub
2004-05-30, 10:41
Originally posted by lauria
Jag testade det och det gick lättare att få i sig än kokt :D
Och jag fick idén av Monica Riscoll..
Du kan inte ta upp näringen...
Långkoring ris har ett GI på 80.
LunaSpice
2004-05-30, 11:01
Originally posted by lauria
Jag testade det och det gick lättare att få i sig än kokt :D
Och jag fick idén av Monica Riscoll..
////Tobbe
Otäck kvinna. Hon har kommit med många konstiga idéer måste jag säga.
Originally posted by Whey
Det känns som om det har ett lågt GI eftersom det verkar ganska svårnedbrutet. Men det är bara som det känns...
Hur kan du tycka att det är lättare att få i sig rått torrt hårt ris än kokt mjukt och mumsigt?
Jag testade de bara...Och jag är så grymt less på koktris..
////Tobbe
King Grub
2004-05-30, 11:25
Originally posted by lauria
Jag testade de bara...Och jag är så grymt less på koktris..
////Tobbe
Ät pasta, korngryn, kornris, matvete, All-Bran Plus, flerkornsbröd, havregröt, rågflingegröt, rågmjölsgröt eller bulgur i stället då.
Originally posted by King Grub
Ät pasta, korngryn, kornris, matvete, All-Bran Plus, flerkornsbröd, havregröt, rågflingegröt, rågmjölsgröt eller bulgur i stället då.
Okeej..
King Grub
2004-05-30, 14:27
Originally posted by lauria
Okeej..
Tveksam? Varför äta något som du är så less på, när det finns lika bra, eller bättre, alternativ?
Nejnej..Jag litar fultut på vad du säger och ät inte tveksam;)
/////Tobbe
Alcazara
2004-05-30, 14:43
Bulgur? Till vilken familj hör det? Ris-sort eller?
Är bulgur och matvete jämförbart med ris?
King Grub
2004-05-30, 14:46
Bulgur? Till vilken familj hör det? Ris-sort eller?
Krossade, förkokta och torkade vetekorn.
Är bulgur och matvete jämförbart med ris?
Lika bra och nyttiga, eller bättre.
Bulgur är ungefär som cous cous fast lite större. Det görs även det av durum vete.
Att sätta ett fast GI värde på t.ex. klibbigt ris är väldigt svårt, om inte omöjligt. Risets GI beror bland annat på hur odlingsförhållandena var, mängd amylos/amylopektin, hur du kokar det, om du kylt det och därmed har en del av stärkelsen omvandlats till resistent stärkelse, vilket dessutom påverkar produktens GI.
Att bli för fixerad i att äta produkter med lågt GI så att man börjar äta en väldigt ensidig kost är enbart negativt. Att äta varierad kost kommer däremot påverka dina resultat och hälsa positivt.
Alla de produkter king grub räknade upp är bra produkter. Anamma dessa och försök variera ditt kostintag. Det kommer både vara roligare och nyttigare.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.